Microsoft da Flash içerikleri engelleyecek

Web sayfalarında Flash içerikler barındıranlar köşeye sıkışmaya devam ediyor. Flash içerikli web sayfalarına son darbe de Microsoft'tan geldi.

Mozilla Firefox ve Google Chrome başta olmak üzere birçok web tarayıcısı, internetteki Flash içerikleri engelleme konusunda önemli adımlar atıyor. Bu aşamada Flash içeriklere son darbe de Microsoft'tan geldi. ABD merkezli teknoloji devi, aldığı yeni kararla Microsoft Edge web tarayıcısında Flash içeriklerin varsayılan olarak engelleneceğini bildirdi. Yani bundan böyle Microsoft Edge de HTML5 içeriklere öncelik tanıyacak.
İlkbaharda güncellenecek
Elbette ilk aşamada Microsoft'un bu kararı dışında kalacak özel web sayfaları var. Milyonlarca kişinin kullandığı popüler web sayfalarında Microsoft Edge desteğiyle Flash içeriklere destek bir süre daha devam edecek. Ancak belirli bir süre sonunda Flash tabanlı ses ve videolar tamamen engellenecek ve görüntülenemeyecek. 

Microsoft Edge üzerinde Flash içeriklerin engellenmesi, gelecek yıl ilkbaharda yayınlanacak olan Windows 10 Creators Update güncellemesiyle aktif olacak.
İlkbaharda güncellenecek Elbette ilk aşamada Microsoft'un bu kararı dışında kalacak özel web sayfaları var. Milyonlarca kişinin kullandığı popüler web sayfalarında Microsoft Edge desteğiyle Flash içeriklere destek bir süre daha devam edecek. Ancak belirli bir süre sonunda Flash tabanlı ses ve videolar tamamen engellenecek ve görüntülenemeyecek. Microsoft Edge üzerinde Flash içeriklerin engellenmesi, gelecek yıl ilkbaharda yayınlanacak olan Windows 10 Creators Update güncellemesiyle aktif olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >