Microsoft HoloLens mucidi gündeme oturdu: Akıllı telefonlar öldü!

Artırılmış gerçeklik
Artırılmış gerçeklik

Microsoft'un artırılmış gerçeklik projesi HoloLens'in başındaki isim Alex Kipman, "akıllı telefonlar öldü, insanlar farkında değil" açıklaması internet ve sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Microsoft HoloLens'in mucidi olarak bilinen Alex Kipman, birkaç gün önce yaptığı açıklamayla kısa süre içinde internet gündemine oturdu. Kipman'ın "akıllı telefonlar öldü, insanlar farkında değil" cümlesi, hem Facebook ve Twitter gibi mecralarda hem de Reddit benzeri sosyal ortamlarda en çok yankı uyandıran içerikler arasına girdi.

HoloLens'in melez cihazlar vasıtasıyla dünyayı değiştirebilecek güce sahip olduğunu bildiren yazılım mühendisi, artırılmış gerçekliğin her geçen gün büyüyen pazarına gönderme yapıyor. Konuya akıllıtelefonları dahil ederek agresif bir çıkış yapan isim, bu projelerin gelecek yıllarda çok daha büyük kitlelere ulaşacağını dile getiriyor.

Alex Kipman, Microsoft'un en kıymetli yazılım mühendislerinden biri. Zira Kipman, HoloLens'in mucidi olarak da biliniyor.
Alex Kipman, Microsoft'un en kıymetli yazılım mühendislerinden biri. Zira Kipman, HoloLens'in mucidi olarak da biliniyor.

Kipman, açıklamalarında herhangi bir tarih belirtmediği için artırılmış gerçekliğin yaygınlaşma sürecini ucu açık olarak bırakmış durumda. Yapılan araştırmalar bu yıl dünya genelinde 1.5 milyar telefon satışını öngörüyor. Dolayısıyla şu anda akıllı telefonların öldüğü yönündeki açıklama birçok kullanıcıya "saçma" gelmiş olabilir. Fakat, önümüzdeki süreç için şu an akıllı telefon sektöründeki Apple, Google, Samsung, LG ve HTC gibi dev isimlerin yaptığı ciddi yatırımlar düşünüldüğünde Kipman'ın cümlesinin önemi daha net anlaşılıyor.

Yapılan açıklamadan çıkarılabilecek en önemli analiz ise Microsoft'un şimdinin akıllı telefonlara vermiş olduğu önem. Şu anda yazılım devinin akıllı telefon sektöründeki varlığı malum. Dolayısıyla Microsoft'un bir sonraki yeni teknoloji için arka planda yapılan çalışmaları bu şekilde dışa vurmuş olma ihtimali yüksek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >