Microsoft Paint artık daha yetenekli

Microsoft yeni sürümü Windows 10 için tasarladığı Paint'i haleflerine göre bir hayli farklılaştırdı. Microsoft 10'daki Paint'in değişik bir arayüzü ve yeni özellikleri olacak.

Paint, Microsoft'un her sürümünde yeni güncellemelere sahip olmuştu ancak bu kez Microsoft Paint'i tümden değiştiriyor. Yepyeni bir arayüzü olacak Paint'te önceki sürümlerinde var olan tüm özellikler yine olacak. Paint'in asıl yeniliği ise 3 boyutlu nesne ve çizim imkanına kavuşması. Kullanıcılarına 3D çizim için çeşitli kalem, fırça vb. seçenekler sunacak olan Microsoft ayrıca tüm bu seçenekler için dokunmatik desteği de verecek.



Geçtiğimiz mayıs ayında bazı ekran görüntüleri internete sızmıştı. O ekran görüntülerinde alfa sürümünde ve test aşamasında görülen Paint'in ortaya çıkan bu yeni videoyla birlikte çok yakında geleceği anlaşılıyor. 26 Ekim'de New York'ta yeni bir etkinlik düzenleyeceğini duyuran Microsoft'un bu etkinlikte Paint'in yeni sürümünü resmi olarak tanıtması bekleniyor. İlgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >