Microsoft Surface etkinliğinden neler bekleniyor?

Microsoft Surface
Microsoft Surface

● Microsoft, 2 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikle yeni nesil Surface'leri duyurmaya hazırlanıyor.

● Bu yıl kapsam epey geniş. Zira yeni ürünlerin 2015'te tanıtılan Surface Book, Microsoft Band 2, Surface Pro 4 ve üç Lumia telefondan daha fazla heyecan uyandırması bekleniyor.

● Şu ana kadar sızan bilgiler doğrultusunda Microsoft Surface etkinliğinden beklentilere yer veriyoruz. Ayrıntılar haberimizde:

Microsoft, 2 Ekim'de New York'ta büyük bir Surface etkinliği düzenliyor. Twitter'da sürekli olarak bu etkinlikle alakalı duyurular yapan şirket, Surface fanlarını da bu etkinliğe dahil etmek istiyor.

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın bu etkinlik kapsamında Surface şefi Panos Panay'ın yanında hazır bulunacağı biliniyor. Bu seneki organizasyonun Surface Book, Microsoft Band 2, Surface Pro 4 ve üç Lumia telefonunun duyurulduğu Surface 2015 etkinliğinden daha büyük olacağı öngörülüyor.

Tanıtılacak ürünlerle alakalı çok fazla sızıntı yok. Ancak söylentiler ARMdestekli bir Surface'in geleceği yönünde. SurfacePro ve SurfaceLaptop gibi popüler cihazların yeni versiyonları çok daha güçlü şekilde geliyor denebilir.

Sızıntılar doğrultusunda Microsoft'untanıtmasını beklediğimizcihazları bir araya getirdik.

Microsoft Surface Pro 7
Microsoft, Surface Pro serisini geçtiğimiz yıl mat bir yüzeyle yeniledi. Ancak bu cihazda USB-C desteği yer almıyordu. Surface Pro 7'de ise USB-C'nin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. USB-C'nin Surface Pro 7'de nasıl dahil edildiği tam olarak belli değil. Ancak şirketin sadece Mini DisplayPort'u en azından USB-C ile değiştirdiği ve uyumluluk için USB-A portunu tutmasını umuyoruz. USB-C dışında Surface Pro 7'nin Intel'in en yeni 10.nesil işlemcilerini ve belki de bazı yeni renk seçeneklerini içermesi kuvvetle muhtemel.
Microsoft Surface Pro 7 Microsoft, Surface Pro serisini geçtiğimiz yıl mat bir yüzeyle yeniledi. Ancak bu cihazda USB-C desteği yer almıyordu. Surface Pro 7'de ise USB-C'nin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. USB-C'nin Surface Pro 7'de nasıl dahil edildiği tam olarak belli değil. Ancak şirketin sadece Mini DisplayPort'u en azından USB-C ile değiştirdiği ve uyumluluk için USB-A portunu tutmasını umuyoruz. USB-C dışında Surface Pro 7'nin Intel'in en yeni 10.nesil işlemcilerini ve belki de bazı yeni renk seçeneklerini içermesi kuvvetle muhtemel.
ARM yongalı Surface
Microsoft'un aylardır ARM ile çalışan bir Surface üzerinde çalıştığı biliniyor. Muhtemelen bu ürün Çarşamba açıklanacak. Bu sene pek çok ARM destekli Windows dizüstü bilgisayar görmedik. Ama Samsung yakın zamanda yeni nesil Galaxy Book S ve 23 saatlik pil ömrüyle şaşırtmıştı.
ARM yongalı Surface Microsoft'un aylardır ARM ile çalışan bir Surface üzerinde çalıştığı biliniyor. Muhtemelen bu ürün Çarşamba açıklanacak. Bu sene pek çok ARM destekli Windows dizüstü bilgisayar görmedik. Ama Samsung yakın zamanda yeni nesil Galaxy Book S ve 23 saatlik pil ömrüyle şaşırtmıştı.
Surface Laptop 3
Microsoft, yarın Surface Laptop 3'ü de duyurmaya hazırlanıyor. Mevcut Surface Laptop 2 sadece 13.5 inç'lik ekranla gelirken Microsoft'un 15 inç'lik bir model sunması giderek daha kuvvetli hale geliyor. Söylentiler ayrıca Microsoft'un Surface Laptop'da AMD işlemcileri ilk kez kullanabileceğini gösteriyor. Daha küçük olan 13.5 inç'lik modelin yenilenip yenilenmeyeceği ve hatta AMD yongaları içereceği netlik kazanmış değil.
Surface Laptop 3 Microsoft, yarın Surface Laptop 3'ü de duyurmaya hazırlanıyor. Mevcut Surface Laptop 2 sadece 13.5 inç'lik ekranla gelirken Microsoft'un 15 inç'lik bir model sunması giderek daha kuvvetli hale geliyor. Söylentiler ayrıca Microsoft'un Surface Laptop'da AMD işlemcileri ilk kez kullanabileceğini gösteriyor. Daha küçük olan 13.5 inç'lik modelin yenilenip yenilenmeyeceği ve hatta AMD yongaları içereceği netlik kazanmış değil.
Çift ekranlı Surface
Günün en büyük sürprizi ise bir süredir konuşulan Centaurus olabilir. Çift ekranlı bu cihaz da henüz net değil ama ihtimaller epey kuvvetli. Microsoft, bu yeni aygıtı yıl başında yapılan bir toplantıda göstererek çalışmaların devam ettiğini duyurmuştu.
Çift ekranlı Surface Günün en büyük sürprizi ise bir süredir konuşulan Centaurus olabilir. Çift ekranlı bu cihaz da henüz net değil ama ihtimaller epey kuvvetli. Microsoft, bu yeni aygıtı yıl başında yapılan bir toplantıda göstererek çalışmaların devam ettiğini duyurmuştu.
Surface akıllı hoparlör
Daha geleneksel Surface cihazlarının yanı sıra etkinlik kapsamında Surface hoparlörü de görebiliriz. Hatta bu cihaz Google Home Mini'ye benzer bir tasarıma sahip olabilir. Microsoft ayrıca bu yılın başlarında Microsoft Teams'in ömür boyu olarak adlandırılan yeni tüketici sürümü için bir prototip de sergilemişti.
Surface akıllı hoparlör Daha geleneksel Surface cihazlarının yanı sıra etkinlik kapsamında Surface hoparlörü de görebiliriz. Hatta bu cihaz Google Home Mini'ye benzer bir tasarıma sahip olabilir. Microsoft ayrıca bu yılın başlarında Microsoft Teams'in ömür boyu olarak adlandırılan yeni tüketici sürümü için bir prototip de sergilemişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >