Microsoft uyardı: Windows 10'a ücretsiz güncelleme için son gün 31 Aralık 2017!

Windows 10 yükseltme
Windows 10 yükseltme

Microsoft, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini Windows 10'a ücretsiz yükseltmek isteyen kullanıcılar için son günün 31 Aralık 2017 olduğunu bildirdi.

Microsoft; Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme imkanının yakın zamanda sonlanacağını duyurdu. Yani Windows 10'a yükseltme işlemini sürekli erteleyen kullanıcılar için tehlike çanları çalmaya başlıyor. Kısa süre önce açıklama yapan yazılım devi, en yeni işletim sistemine terfinin 31 Aralık 2017 itibariyle sona ereceğini ifade etti.

Windows 10'a yükseltme yapacak olan kişilerin öncelikle yardımcı teknoloji sayfasına erişmesi gerekiyor.
Windows 10'a yükseltme yapacak olan kişilerin öncelikle yardımcı teknoloji sayfasına erişmesi gerekiyor.

Ücretsiz yükseltme için son gün 31 Aralık 2017!

Esasında Microsoft geçtiğimiz dönemlerde kullanıcılara bu işlemi gerçekleştirmeleri için Temmuz'a kadar süre vermişti. Ancak bu süreç 2017'nin son gününe kadar uzatıldı. Şu an gelinen noktada da kullanıcılara son hatırlatmalardan biri yapılmış durumda.

Ekran okuyucular ya da diğer yardımcı araçlar için erişilebilirlik özelliklerinin süresini uzatan şirket, kullanıcıların en kısa sürede ücretsiz yükseltmeyi yapması gerektiğini vurguluyor.

Windows 10'a ücretsiz yükseltme nasıl yapılır?

Windows 10 için yükseltme süresi normal şartlarda 29 Temmuz'da sona erdi. Fakat Microsoft'un bu özel durumla alakalı bir açıklaması var, şöyle ki:

"Kamuya ilişkin, Windows 10 için ücretsiz yükseltme teklifi 29 Temmuz'da sona erecektir. Buna rağmen, yardımcı teknolojileri kullanıyor olmanız durumunda, Microsoft, bu teknolojileri kullanan kişiler için Windows 10 deneyimini geliştirmeye yönelik çabalarımızı devam ettirdiğinden dolayı, kamuya ilişkin son tarih geçtikten sonra bile ücretsiz yükseltme teklifini alabilirsiniz."

Microsoft Windows 10 yükseltme için son tarih 31 Aralık 2017.
Microsoft Windows 10 yükseltme için son tarih 31 Aralık 2017.

Microsoft'un "Yardımcı Teknolojiler" sayfasına erişildiğinde "Hemen Yükseltin" düğmesi vasıtasıyla ilk etapta yükleyiciyi indirmek gerekiyor. Daha sonrasında yükleyici otomatik olarak çalışarak devreye giriyor ve adımlar takip edilerek iki saat içinde işlem tamamen sonlanıyor. Elbette yükseltme işlemi sırasında dosyalar olduğu gibi duruyor; yani ek bir yedekleme işlemi gerçekleştirmeye gerek yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >