Microsoft, Windows Phone'un fişini çekme kararı aldı

Windows Phone
Windows Phone

Microsoft'un Windows bölümü yöneticilerinden Joe Belfiore, Twitter'dan yaptığı açıklamayla birlikte artık Windows Phone'a yeni özellikler eklenmeyeceğini bildirdi.

Windows 8 Phone ya da Windows 10 Mobile ile akıllı telefon ve tabletlerde istediği payı bir türlü elde edemeyen Microsoft, önümüzdeki süreçte mobil işletim sistemi pazarında varlığını hayli azaltacak gibi görünüyor.

Bundan böyle Windows Phone'a yeni özellikler dahil edilmeyecek.
Bundan böyle Windows Phone'a yeni özellikler dahil edilmeyecek.

Windows bölümündeki Joe Belfiore isimli yönetici, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Windows Phone'a yeni özellikler eklenmeyeceğini net bir şekilde dile getirdi. Bu noktada kullanıcıların en çok merak ettiği detaylardan birisi ise eski Windows mobil sistemlere desteğin devam edip etmeyeceği...

Evet; Windows'un mobil kanadında hata düzeltmeleri ya da güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanmaya devam edecek. Fakat, az önce bahsettiğimiz üzere Microsoft, sisteme yeni özellikler eklemek için çaba sarf etmeyecek. Windows 10 Mobile tarafında uygulama yazmanın geliştiricileri çok zorladığını özellikle belirten Belfiore, kullanıcı sayısının hayli düşük olduğunu da belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >