Mide küçültme ameliyatı sonrasında vefat eden Yıldırım Öcek kimdir?

Avrupa Yakası dizisi
Avrupa Yakası dizisi

Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı Sadettin Yerebakan rolüyle akıllara kazınan Yıldırım Öcek, geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti.

Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı Sadettin Bey rolüyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Yıldırım Öcek, bir süredir komadaydı. Ünlü oyuncu, yaşam mücadelesini kaybetti.

'Avrupa Yakası' dizisinde canlandırdığı Sadettin Yerebakan rolüyle büyük beğeni kazanan, geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası rahatsızlanarak hayatını kaybeden Yıldırım Öcek kimdir?

Yıldırım Öcek kimdir?

16 Haziran 1952 tarihinde İstanbul'da doğdu. Tam adı Ahmet Yıldırım Öcek olan ünlü isim, liseden mezun olduktan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Uzun yıllar memurluk yapan Öcek, düğün salonlarında komedyenlik yaptı. Televizyona ilk Atilla Arcan ve Yalçın Menteş ile adım attı. Sahne hayatına 11 yaşında Harbiye Orduevi'ndeki bir düğün ile başlayan başarılı oyuncu, armoni ve akordeon ile güldürü tarzında stand up yaptı. Halk Eğitim'den tiyatro eğitimi alan Öce'in ilk oyunu, 1975 yılındaki Necati Cumalı'nın eseri "Nalınlar" olmuştur. Profesyonel anlamda ilk oyununu, Nejat Uygur tiyatrosunda yaptı. Oyunculuğu Uygur'dan öğrenen isim, çoğunlukla zengin adam, patron rollerinde oynadı. 2011 yılında arkadaşları ile beraber kurdukları bir toplulukla 'Kim Öle Kim Kala' adlı tiyatro oyunu ile turnelere çıktı.

Çok sayıda projede yer aldı
2004-2009 yılları arasında senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, yönetmenliğini Jale Atabey'in yaptığı "Avrupa Yakası" adlı dizide dergi patronu Sadettin Yerebakan karakterini canlandırırken Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü Özcan, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın ,Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Azizile birlikte oynadı. Yıldırım Öcek, yapımcısı ve senaristi Birol Güven olan ve 30 Ağustos 2012-14 Haziran 2015 tarihleri arasında yayınlanan "Zengin Kız Fakir Oğlan" dizisinde Sarp'ın babası karakterini canlandırdı. Bu dizinin başrollerinde Ufuk Özkan, Ecem Özkaya Üstündağ, Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel, Mahir İpek, Gözde Okur, Ferdi Akarnur, Kemal Kuruçay rol almıştır.
Çok sayıda projede yer aldı 2004-2009 yılları arasında senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, yönetmenliğini Jale Atabey'in yaptığı "Avrupa Yakası" adlı dizide dergi patronu Sadettin Yerebakan karakterini canlandırırken Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü Özcan, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın ,Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Azizile birlikte oynadı. Yıldırım Öcek, yapımcısı ve senaristi Birol Güven olan ve 30 Ağustos 2012-14 Haziran 2015 tarihleri arasında yayınlanan "Zengin Kız Fakir Oğlan" dizisinde Sarp'ın babası karakterini canlandırdı. Bu dizinin başrollerinde Ufuk Özkan, Ecem Özkaya Üstündağ, Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel, Mahir İpek, Gözde Okur, Ferdi Akarnur, Kemal Kuruçay rol almıştır.
Yaşam mücadelesini kaybetti
Ünlü oyuncu Yıldırım Öcek, mide küçültme ameliyatı olmuş ameliyat sonrası gereken tedavi ve bakımlara gitmemesi sebebiyle metabolizma sıkıntıları yaşamaya başlamıştı. Zayıflaması bir türlü durdurulamayan Öcek, ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybederek vefat etti.
Yaşam mücadelesini kaybetti Ünlü oyuncu Yıldırım Öcek, mide küçültme ameliyatı olmuş ameliyat sonrası gereken tedavi ve bakımlara gitmemesi sebebiyle metabolizma sıkıntıları yaşamaya başlamıştı. Zayıflaması bir türlü durdurulamayan Öcek, ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybederek vefat etti.
66 yaşında vefat etti
Mekanı cennet olsun...
66 yaşında vefat etti Mekanı cennet olsun...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >