Migreni olanların çok iyi anlayacağı 10 durum

“Vay migrenim var benim, damarlarım acıyor…” şarkısını sık sık söylüyorsanız, siz de bu dertlerden mustaripsiniz demektir.

Migren kronik bir rahatsızlıktır. Migren atakları, kişiyi ciddi şekilde zorlar. Ataklar sırasında sürekli olarak baş ağrısı çeken bireyin yaşamı çekilmez hale gelir.
Gelmeden sinyaller verir
Ağrı yavaş yavaş başlar. Migreninizin tutacağını öncesinde başlayan mide bulantısı ile anlarsınız. Ve korku dolu saatler için kendinizi hazırlamaya çalışırsınız.
Gelmeden sinyaller verir Ağrı yavaş yavaş başlar. Migreninizin tutacağını öncesinde başlayan mide bulantısı ile anlarsınız. Ve korku dolu saatler için kendinizi hazırlamaya çalışırsınız.
Duvardan duvara vurmalı
Baş ağrınız başladığında ise gözünüz hiçbir şey görmez. Ağrıdan kurtulmak için kafanızı bir yerlere vurmak istersiniz.
Duvardan duvara vurmalı Baş ağrınız başladığında ise gözünüz hiçbir şey görmez. Ağrıdan kurtulmak için kafanızı bir yerlere vurmak istersiniz.
Başınız ağır gelir
Eğer migreniniz tuttuğunda çalışıyorsanız; vay halinize. Masa başı bir iş yapıyorsanız, başınızı muhtemelen arkaya doğru yaslayıp çalışmaya çalışırsınız (!) Kimi zamansa taşımakta güçlük çektiğiniz başınızı masaya yaslamak istersiniz.
Başınız ağır gelir Eğer migreniniz tuttuğunda çalışıyorsanız; vay halinize. Masa başı bir iş yapıyorsanız, başınızı muhtemelen arkaya doğru yaslayıp çalışmaya çalışırsınız (!) Kimi zamansa taşımakta güçlük çektiğiniz başınızı masaya yaslamak istersiniz.
Zaman geçmez
Migren atakları genelde birkaç gün sürer, bu zaman ise bir türlü geçmek bilmez.
Zaman geçmez Migren atakları genelde birkaç gün sürer, bu zaman ise bir türlü geçmek bilmez.
Herkesten kaçarsınız
Tek istediğiniz sessiz ve karanlık bir ortamdır.
Herkesten kaçarsınız Tek istediğiniz sessiz ve karanlık bir ortamdır.
Uyumak ne mümkün!
Uyurken bile başınızın ağrıdığını hissedersiniz. Uyandığınızda ise ağrının geçip geçmeyeceğinin bir garantisi yoktur.
Uyumak ne mümkün! Uyurken bile başınızın ağrıdığını hissedersiniz. Uyandığınızda ise ağrının geçip geçmeyeceğinin bir garantisi yoktur.
Belki geçer!
Sürekli olarak başınızı ovmak istersiniz.
Belki geçer! Sürekli olarak başınızı ovmak istersiniz.
Ayaklı aktar
İlaçlardan da fayda göremediyseniz, bitkisel yöntemlere karar vermeye başlarsınız. Bu nedenle yanınızda sürekli olarak papatya ve zencefil bulundurursunuz.
Ayaklı aktar İlaçlardan da fayda göremediyseniz, bitkisel yöntemlere karar vermeye başlarsınız. Bu nedenle yanınızda sürekli olarak papatya ve zencefil bulundurursunuz.
Hastane yolu göründü
Atakların sık sık tekrarladığı zamanlarda ise hastanelerin yolunu tutarsınız.
Hastane yolu göründü Atakların sık sık tekrarladığı zamanlarda ise hastanelerin yolunu tutarsınız.
Çekilmez hale gelir
Migreni olanlar kendilerine sihirli bir elin değmesini ister. Ağrının kesilmesi için sihirli bir el yoksa etraftaki insanların anlayış göstermesini beklerler. Migren sorunu yaşayanlar için atak dönemleri çekilmezdir. Bu zamanlarda yemek yemek, çalışmak hatta yürümek bile büyük bir sıkıntı oluşturur.
Çekilmez hale gelir Migreni olanlar kendilerine sihirli bir elin değmesini ister. Ağrının kesilmesi için sihirli bir el yoksa etraftaki insanların anlayış göstermesini beklerler. Migren sorunu yaşayanlar için atak dönemleri çekilmezdir. Bu zamanlarda yemek yemek, çalışmak hatta yürümek bile büyük bir sıkıntı oluşturur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >