Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam edecek

Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime 31 Mayıs'a kadar devam edileceğini açıkladı. Bakan Selçuk ayrıca sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notların geçerli olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şu şekilde:

Uzaktan eğitim devam edecek mi?

Bakanlığımız bünyesinde Avrupa'nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon öğretmenimiz de görev alıyor. Dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede uzaktan eğitime geçmenin faydalarını görüyoruz.

  • Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devamı kararlaştırıldı. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitim üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler hayata geçti.

Telafi eğitimi olacak mı?

Bakanlık olarak telafi eğitim sürecini planladık. Uzaktan eğitim, telafi eğitimi bir bütündür. Salgınla mücadele bizlere yeni ve önemli tecrübeler kazandırdı.

LGS ne zaman?

LGS tarihiyle ilgili hafta başındaki (Önümüzdeki pazartesi) kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak.

Sınıf geçme nasıl olacak?

  • Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrencilerimiz not ortalaması kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. Birinci dönemin notları geçerli. Bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >