Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmen atamaları bahar döneminde tamamlanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tekin, yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyledi. Bakan Tekin, atamaların yeni yılda bahar döneminde tamamlanacağını aktardı. Öğrencilerin derse girmeden önce cep telefonlarını teslim edeceğini belirten Tekin, "Okul müdürleri gerekli tedbirleri aldılar. Öğretmenlerden de sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü olmamalarını rica ettik" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası’nda eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin, öğretmen atamaları hakkındaki soruya da yanıt verdi.

Tekin, "Sayı söyleyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bahar yarı yılının başında yeni bir atama grubuyla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur, Ekim ayı sonu itibariyle biz öğretmen alım takvimimizi ilan edip, branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, yeni bahar eğitim-öğretim yılı başlarken, yeni arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz." dedi.

Servis ve yemek ücretleri

Bakan Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen hafta yayımladığı bir genelge ile obeziteyi gündemine aldığını söyleyen Bakan Tekin, “Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz” dedi.

"Öğrenciler de öğretmenler de derse telefonla giremeyecek"

Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Bakan Tekin’e zorunlu bağış konusu da soruldu. “Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var.” yanıtı veren Tekin, “Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Devamsızlık ve sınıf tekrarı

Devamlılık ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcı olduklarını söyleyen Bakan Tekin, “Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >