Milli Eğitim Bakanlığı'ndan EBA kararı: 7 gün 24 saat açık olacak

Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dijital eğitim platformu EBA'nın, 7 gün 24 saat öğrencilerin kullanımına açıldığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), alınan bilgiye göre, yoğunluk nedeniyle uygulanan EBA kullanımı saat sınırlaması kaldırıldı. Yapılan yenilikle EBA, 7 gün 24 saat sınırsız kullanılabilecek.

Canlı sınıflar için saatler daha önce planlandığı şekilde devam edecek.

"Eğitim siteleri içinde üçüncü sıradayız"

Ziya Selçuk, Bakanlığın dijital eğitim platformu EBA'nın uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart'tan 5 Haziran'a kadar 2 milyar 800 milyon kez tıklandığına işaret ederek "Dünyada tüm eğitim siteleri içinde üçüncü sıradayız. Hem televizyonda hem internet ortamında yaz boyunca çalışmalarımız olacak. Yaz döneminde akademik kısmı biraz azaltılmak kaydıyla sadece ders olmayacak. Hatta dersler kısmen azaltılacak. Tasarım beceri atölyeleriyle ilgili kuşaklar olacak. Öğrencilerimizin yabancı dil eğitimlerini alabilmeleri için İngilizce eğitimi yapılacak. Okuma yazma konusunda da bir destek paketimiz olacak." bilgilerini verdi.

"EBA TV için araştırma yapılıyor"

Bakan Selçuk, TRT EBA TV konusunda yapılan ülke çapında bir yaptıkları bir araştırmanın raporunun gelecek hafta sonuçlanacağını aktardı.

TRT EBA kanalları ve EBA platformu üzerinden yürütülen uzaktan eğitime ilişkin de Selçuk, "30'dan fazla ülke, uzaktan eğitim sürecindeki deneyimimizi merak ettiği için bir sunumda bunu paylaştık. Bununla ilgili bir takım yeni yatırımların da peşindeyiz. Şimdi bu yatırımımızı, dünya çapında bir yatırıma dönüştürmekle meşgulüz" açıklamasını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >