Milli İstihbarat Akademisi Başkanlığı'na atanan Talha Köse kimdir?

Arşiv
Arşiv

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın tarafından Milli İstihbarat Akademisi Başkanlığı'na atanan Talha Köse kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile hayata geçen Milli İstihbarat Akademisi'nin başına Talha Köse getirildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Köse, "Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın tarafından Milli İstihbarat Akademisi Başkanı olarak atanmaktan büyük onur duydum." ifadelerini kullandı.

Peki Talha Köse kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmasının ardından 2002 yılında Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri programından yüksek lisans derecesi aldı.

2010 yılında ABD'deki George Mason Üniversitesi Çatışma Analizi ve Çözümü Enstitüsünden doktora derecesini aldı. George Mason Üniversitesi (ABD), Maastricht Üniversitesi (Hollanda) ve Marmara Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi kuruluş sürecinde görev aldı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaptı.

SETA düşünce kuruluşunda Toplum Masası Direktörlüğü ve Brüksel Masası Direktörlüğü görevlerini yürüttü.

İbn Haldun Üniversitesinin kuruluş sürecinde görev aldı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaptı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev aldı.

Uluslararası ilişkiler, çatışma çözümleri, barış inşası, Türk siyaseti, etnik ve mezhepsel kimlikler ve radikalleşme gibi konularda çalışmalar yürütmekte olup Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayımlanan çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Köse, ulusal ve uluslararası akademik projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >