Milli Savunma Bakanı Akar harekatını adını duyurdu: Bahar Kalkanı

Hulusi Akar harekatın adını açıklarken
Hulusi Akar harekatın adını açıklarken

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de 34 askerimizin şehit olmasının ardından başlatılan operasyonun adını 'Bahar Kalkanı' olarak duyurdu. Bakan Akar, "27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir. 2 bin 212 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sürdürülmekte olduğunu söyledi.

Harekatın adı: Bahar Kalkanı

Akar, "Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi niyetimiz yok

"Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir." ifadelerini kullanan Akar, "Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır." şeklinde konuştu.

İdlib'deki hedefimiz birliklerimize saldıran rejim askerleri

Akar, "(İdlib) Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın." diyerek, "Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >