Milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti

​FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde 32 şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, milyonlarca kişinin katıldığı görkemli bir anma töreni düzenlendi.
​FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde 32 şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, milyonlarca kişinin katıldığı görkemli bir anma töreni düzenlendi.

FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde 32 şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, milyonlarca kişinin katıldığı görkemli bir anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler eliyle Türkiye’nin işgaline izin vermeyen Türk milleti, şanlı direnişin yıldönümünde destan yazılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın etti.

15 Temmuz’un birinci yıldönümü nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde milyonlarca kişinin katıldığı görkemli bir anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla 3 farklı noktada toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru "Milli Birlik Yürüyüşü"nü başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da tören alanına yürüyerek geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye ilk olarak çıkan Başbakan Yıldırım,

"Bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatrolar bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek" mesajını verdi. Yıldırım'ın konuşmasından sonra kürsüden 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okundu

Görkemli törende kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Cumurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Milletimiz kullanılan yönteme ve üsluba bakarak anında bu darbe girişiminin arkasında FETÖ ihanet çetesinin bulunduğunu tespit etmiştir. Türkiye’nin FETÖ ihanet çetesi aracılığıyla bir saldırıya, bir işgal girişimine maruz kaldığını gören milletimiz hemen harekete geçmiştir. İstanbul’da en çok kanın döküldüğü yer işte burasıdır, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’dür. Köprüyü kapatan tankların önünde tam 36 vatandaşımız şehit oldu."

"Tek tip elbise gelecek"

"Unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak yeni 15 Temmuzları yaşamamız kaçınılmaz olacak.

Üstelik düşmanın karşımıza hangi oyunlarla çıkacağını, kimleri kullanacağını da bilemeyiz. Darbeye katılanların yüzünde en küçük pişmanlık emaresi göremezsiniz. Türk milleti aman dileyene ne kadar merhametli ise ihanetinde ısrar edene o kadar şedittir. Cezaevlerinde bunları düşünecek çok zamanları olacak, şu an iyi günleri. Başbakanımızla konuştum artık bunları Guantanamo’da olduğu gibi mahkemeye tep tip elbiseyle çıkaralım.

Millet o gece imanıyla dünyanın en modern silahlarına galebe çaldı. Tekbirle tankın üzerine giden milleti kim esir edebilir? Sırtındaki tişörtünü tankın egzoz borusunun içine tıkamak suretiyle, onu çalışamaz hale getiren imandır, iman. Önünde, arkasında, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönüp gitmeyi bir an bile aklından geçirmeyen, tam tersine bulduğu ilk fırsatta yeniden hainlerin üzerine yürüyen bu milleti kim durdurabilir? Hemen 3-4 metre ilerisine düşen kurşunlara aldırış etmeden yürüyen ve kendisine ‘geri dön, yoksa öleceksin’ diyenlere, şu cevaba bak; ‘Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz’ diyen bir millete kim zincir vurabilir. Ah şu köprünün dili olsa da o gece burada yaşanan kahramanlıkları bir anlatsa. Ah o gece şehit kanlarıyla sulanan her karış toprağın, her taşın, her santim asfaltın dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş tüm dünyaya anlatsa. Çünkü bizim dilimiz bunları kelimelere dökmekte kifayetsiz kalıyor.

Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak yeni 15 Temmuzları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Bazıları ne diyor ısrarla; kontrollü darbe. Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir, bu ahlaksızlıktır. Dikkat ederseniz bu sözü iki kesim ısrarla kullanıyor. Birincisi FETÖ’cüler ve onları destekleyen yabancılar kullanıyor. Yaptıkları ihanet karşısında, milletimizin verdiği tepki sebebiyle FETÖ’cüler hayatları boyunca her yaptıkları gibi bu defa da inkar yoluna, takiye yoluna başvuruyorlar. İkincisi ise ana muhalefet partisinin başındaki zat bunu yapıyor.

15 Temmuz gecesi, Meclis’te aslanlar gibi darbecilere karşı duran, gerçekten ülkesinin, milletinin, demokrasinin safında yer alan CHP’lileri tenzih ederek söylüyorum; 15 Temmuz kontrollü bir darbe değildi ama CHP’nin başındaki bu zat, kesinlikle kontrollü bir şekilde oraya getirilmiştir ve ilk günden beri de kendisini oraya oturtanlara sadakatle hizmetini sürdürmektedir. Anlaşılan o ki tıpkı FETÖ’cüler gibi bu zat da kendisine verilen görevi yerine getiriyor.

FETÖ’nün sadece FETÖ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, çok iyi biliyoruz. Ancak şunu da bilsinler Türkiye de göründüğünden ibaret değildir. Tarih boyunca hep ateşle imtihan olmuş, düşman saldırılarının ve ihanetlerin kıskacında pişerek yol yürümüş bir milletiz. Biz milletiz, millet. Onlar ise illet, illet. Farkımız bu. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz. Piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz. Onun için önce bu hainlerin kafasını kopartacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına yürüyerek geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kısıklı'daki konutundan ayrılarak, Nakkaştepe'ye geldi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile "Milli Birlik Yürüyüşü"ne katıldı. Yürüyüşte, Erdoğan'ın Türk bayrağı tişörtleri giyinen torunları Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak da yer aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Törene, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu üyeleri, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, spor, sanat ve iş dünyasından bazı isimler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından beraberindekilerle Şehitler Makamı'nın açılışını yaptı ve dua etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından beraberindekilerle dua ederek Şehitler Makamı’nın açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından beraberindekilerle dua ederek Şehitler Makamı’nın açılışını yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >