Mısır Dışişleri Bakanı 10 yılın ardından Türkiye'de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 10 yıldan sonra Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Adana'da görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'yi Adana Havalimanı'nda karşıladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Her iki ülke halkının da gelecekle ilgili beklentileri var. Bizim isteğimiz ilişkileri eski düzeyine getirmek. Bir kez daha Türk halkına başsağlığı diliyorum. Mısır'ın sizlerle dayanışma içinde olduğunu vurgulamak istiyorum. Mısır her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır. İlişkilerimizin en iyi düzeye geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu ise, "Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin ve halkının dostu olduğunu göstermiştir.Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır." dedi.

Bakan Çavuşoğlu ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda, "Cumhurbaşkanlarımız bir araya gelince bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme konusunda mutabık kaldılar. Çok sayıda Türk yatırımcı Mısır'da yatırım yapıyor. İlişkilerimizi geliştirmek için birlikte çalışmamız gerek. Cumhurbaşkanları ilk önce dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldılar. Yardımcılarımız daha önce bir araya geldi. Tekrar bir araya gelmelerinin faydası var. İlişkilerimizi geliştirmek için hangi somut adımları atacağız bunları konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >