MIT'den sıradışı oyun: 'Gerçek bir insanı kontrol etmek nasıl olurdu?'

BeeMe, karanlık dünyasıyla MIT'nin dikkat çekici projelerinden biri olacak.
BeeMe, karanlık dünyasıyla MIT'nin dikkat çekici projelerinden biri olacak.

İlerici çalışmalarla dikkat çeken MIT’nin Media Laboratuvarları çalışmalarını sürdürüyor. Her yılın belli dönemlerinde oldukça orijinal işler üreten ve bu konuda iddialı durumda olan MIT, yine ilginç bir fikirle karşımızda: Gerçek bir insanı kontrol edebilmek…

Son zamanlarda popülaritesini iyiden iyiye artıran ve dikkat çekici işleriyle paylaşım rekorları kıran içerikler üreten MIT’nin Media Laboratuvarları farklı fonksiyonlara da sahip. Bünyesinde çok sayıda önemli bilim insanı da barındıran oluşun, Massachusetts Institute of Technology'e bağlı.

Daha önce fotoğraflarınızı korkunç hallere sokan bir yazılım geliştiren, kendi korku hikayelerini yazan Shelley adından bir yapay zeka oluşturan ekibin şimdiki projesi ise BeeMe ismiyle geliyor. BeeMe’de gerçek bir insanı kontrol etme deneyimi yaşanacak.

MIT'nin yeni projesi, John Malkovich filminin konusunu gerçek hayata uyarlıyor.

Bir internet sitesi üzerinden oy vererek gerçekleştirilecek

BeeMe, dijital çağ içerisinde insan potansiyelinin keşfi için yeni bir fırsat olarak lanse edilmiş olan bir oyun. Yaklaşık olarak iki saat sürmesi planlanan bu oyunda oyuncular, bir internet sitesi üzerinden oy vererek bir aktörün hareketlerini belirleyecekler.

MIT'nin 'Medya Laboratuvarı' binası. Hemen hemen tüm içerikler buradan çıkıyor.
MIT'nin 'Medya Laboratuvarı' binası. Hemen hemen tüm içerikler buradan çıkıyor.

Elbette ki aktöre kişiye zarar verecek, küçük düşürecek ya da kanunları çiğnemesine sebep olacak bir şey yaptırılamayacak. Oyunun sunduğu seçenekler dışında eklenebilecek seçeneklerin sayısı da sınırlandırılmış biçimde karşımıza gelecek. Oyun süresince hangi aktörün yönlendirileceği ve oyun mekanının neresi olacağını zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >