Mitinglere başlamıştı bile: Trump'ın COVID-19 testi negatife döndü

ABD Başkanı Donald Trump (Arşiv)
ABD Başkanı Donald Trump (Arşiv)

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüse yakalandıktan sonra sosyal mesafesiz ve maskesiz düzenlediği ilk miting eleştiri konusu olmuştu. Beyaz Saray doktoru yaptığı açıklamalarda Trump'ın hastalığı bulaştırma riskinin kalmadığını söylese de testlere dair net bir ifade kullanmıyordu. Dr. Conley yayınladığı son duyuruda Trump'ın COVID-19 testinin negatif çıktığını söyledi.

Beyaz Saray, Trump'ın Doktoru Sean Conley'in COVID-19 tedavisine Beyaz Saray'da devam eden Trump'ın son sağlık durumuna ilişkin hazırladığı notu basınla paylaştı.

Test negatife döndü

Trump'ın son COVID-19 testleri hakkında kendisine çok sayıda soru geldiğine işaret eden Conley, "Trump'a arka arkaya günlerde Abbottt BinaxNOW antijen testiyle yapılan COVID-19 testlerinin sonucu negatif çıktı" ifadesini kullandı.

Bu testin şu andaki durumunu belirlemek adına, Başkanın izolasyon döneminde kullanılmadığını belirten Conley, "Trump'ın şu anki durumuna karar vermek için antijen testleriyle birlikte, ek klinik ve laboratuvar veriyi de kullandık" açıklamasını yaptı.

'Bulaştırma riski yok'

Conley, yaptıkları tetkiklerin ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) rehberleri sonucunda, Trump'ın diğer kişilere hastalık bulaştırmayacağı kanısında olduklarını da vurguladı.

  • 1 Ekim Perşembe gününü 2 Ekim Cuma gününü bağlayan gece yeni tip koronavirüse yakalandığını duyuran Trump, 2 Ekim Cuma günü kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesinde 3 gece kaldıktan sonra geçen pazartesi günü taburcu edilmişti.

'Bağışıklık kazandım'

Pazar günü Fox televizyonuna röportaj veren Trump, kendisine deneysel bir antikor tedavisi uygulandığını ve artık hastalığa karşı bağışıklığı olduğunu savundu.

Twitter hesabından da COVID-19'a karşı bağışıklığı olduğunu duyuran ABD Başkanı Donald Trump'ın bu tweeti Twitter tarafından gizlendi.

Twitter Trump'ın bu mesajına "Bu tweet, COVID-19'la ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etmektedir. Bununla birlikte Twitter, mesajın erişilebilir olmasının, kamuoyunun çıkarına olabileceğine karar vermiştir" uyarısı koydu.



COVID-19'a yakalanmasının ardından miting düzenledi

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (COVID-19) yakalanması ve tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk seçim mitingini Florida'nın Sanford kentinde yaptı.

Trump, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da yaptığı mitingde seçmenlerine seslenerek, "Eskisinden daha güçlüyüm" dedi.

COVID sürecinden birçok şey öğrendiğini belirten Trump, "COVID-19 sürecini atlattım. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum" diye konuştu.

Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenen Trump, "Biden'ın sahipleri, radikal küreselciler" dedi.

Trump, anketlerin aksine şu anda 4 yıl önceki seçimlerden daha yüksek oy oranına sahip olduklarını savunarak, "Demokratlar, ABD'yi komünist Küba'ya ya da sosyalist Venezuela'ya çevirmek istiyorlar" eleştirisinde bulundu.

  • Öte yandan, Trump'ın mitinginde maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da eleştiri konusu oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >