MİT'ten Suriye'de operasyon: Mersin saldırısının sorumlusu etkisiz hale getirildi

Mersin'deki saldırı bölgesinden bir görüntü
Mersin'deki saldırı bölgesinden bir görüntü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütüne karşı yeni bir nokta operasyona imza attı. Kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı Sabah Oğur, Suriye'nin Halep kentindeki operasyonla etkisiz hale getirildi. Teröristin, Mersin saldırısı talimatını veren grubun sorumlusu olduğu belirtiliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı Sabah Oğur'u, Suriye'nin Halep kentindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

Mersin'deki saldırının sorumlusu

Teröristin, Mersin'de bir polisin şehit olduğu polisevine yönelik saldırının talimatını veren grubun sorumlusu olduğu belirtiliyor.

Sabah Oğur
Sabah Oğur

Kardeşi de öldürülmüş

Ayrıca dönem içinde sözde Suriye/Rojova 3'lü koordinasyon üyesi olan ve birçok eylemin talimatı veren Oğur'un kardeşi PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Zahra Oğur da 2010'da etkisiz hale getirilmişti.

Ateşin çocukları grubu nedir?

  • Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Türkiye'de meydana gelmiş çeşitli orman yangını ve kundaklama olaylarını üstlenmiş bir örgüttür. 1990'lardan itibaren orman sabotajlarını bir terör eylemi olarak benimseyen PKK, yıllar içinde çok sayıda yangın çıkarttı. Geçtiğimiz yıllarda büyük hasara yol açan yangınları PKK'lı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' üstlenmişti. PKK elebaşı Murat Karayılan da 2020'de "Ormanları yakın" talimatı vermişti. Geçtiğimiz yıl Hatay'da çıkan ve büyük hasara yol açan yangınları PKK'lı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' üstlenmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >