Moda ve teknolojiyi buluşturan proje "Teknolojide stil modada inovasyon"

Teknoloji artık hayatın ta kendisi...

Moda artık dijital çağa uyum sağlıyor. Birçok moda markası ve teknoloji firması iş birliği halinde. Teknoloji artık hayatın bir parçası olmaktan uzaklaşıp hayatın kendisi olma yolunda ilerliyor. Günlük hayatta kullanılan her şeyin içinde varolan teknoloji, şimdi de kıyafetlerimizi süslemeye başladı.
HP'den yeni proje "Street Fashion"

                                    
                                    
                                    
                                    Teknoloji ve moda kavramları yan yana yer aldığında, akla ilk gelen markaların başında Intel ve HP yer alıyor. HP, 2015 Nisan ayında dünyaca ünlü bir marka ile anlaşarak Premium serisi dizüstü bilgisayarlarını defile ile satışa çıkardı. 2016 Temmuz ayında da Intel ile başlattığı sosyal medya pazarlaması "Street Fashion" projesi ile ünlü bloggerlar, başarılı fotoğrafçılar ve HP ürünlerini kombin ederek bir pazarlama çalışması yapmaya hazırlanıyor.
HP'den yeni proje "Street Fashion" Teknoloji ve moda kavramları yan yana yer aldığında, akla ilk gelen markaların başında Intel ve HP yer alıyor. HP, 2015 Nisan ayında dünyaca ünlü bir marka ile anlaşarak Premium serisi dizüstü bilgisayarlarını defile ile satışa çıkardı. 2016 Temmuz ayında da Intel ile başlattığı sosyal medya pazarlaması "Street Fashion" projesi ile ünlü bloggerlar, başarılı fotoğrafçılar ve HP ürünlerini kombin ederek bir pazarlama çalışması yapmaya hazırlanıyor.
Giyilebilir teknoloji artık hayatın ta kendisi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Fitness bantları ve Google Glass ile hayatımıza ilk adımlarını atmaya başlayan giyilebilir teknoloji kavramı, akıllı saatlerle de hayatımızdaki yerini çoktan aldı aslında. Yakın gelecekte ise her yanımızın giyilebilir teknolojik cihazlarla donatılmış olacağından şüphe yok.
Giyilebilir teknoloji artık hayatın ta kendisi Fitness bantları ve Google Glass ile hayatımıza ilk adımlarını atmaya başlayan giyilebilir teknoloji kavramı, akıllı saatlerle de hayatımızdaki yerini çoktan aldı aslında. Yakın gelecekte ise her yanımızın giyilebilir teknolojik cihazlarla donatılmış olacağından şüphe yok.
Moda ve teknoloji iç içe

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Moda ve teknolojinin iç içe geçmeye başladığı dönemde tekstil sanayii, ileri teknoloji firmalarıyla çalışmaya başladı. Bununla birlikte teknoloji şirketleri de cihazlarının kıyafetlere dikilmesi için yeni tasarımlar planlıyor.
Moda ve teknoloji iç içe Moda ve teknolojinin iç içe geçmeye başladığı dönemde tekstil sanayii, ileri teknoloji firmalarıyla çalışmaya başladı. Bununla birlikte teknoloji şirketleri de cihazlarının kıyafetlere dikilmesi için yeni tasarımlar planlıyor.
Etek deyip geçmeyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Londra Moda Haftası podyumunda yer alan telefon ekranlarından tasarlanmış etek, giyilebilir teknolojinin en iyi örneklerinden. Her bir telefon ekranında büyük bir resmin farklı parçaları yer alıyor ve eteği taşıyan manken hareket ettikçe ekrandaki resimler de değişiyor. Bu da kumaşın ileri geri hareket ederken gölgelerden dolayı renk değiştirmesine neden olan bir görüntü yaratıyor.
Etek deyip geçmeyin Londra Moda Haftası podyumunda yer alan telefon ekranlarından tasarlanmış etek, giyilebilir teknolojinin en iyi örneklerinden. Her bir telefon ekranında büyük bir resmin farklı parçaları yer alıyor ve eteği taşıyan manken hareket ettikçe ekrandaki resimler de değişiyor. Bu da kumaşın ileri geri hareket ederken gölgelerden dolayı renk değiştirmesine neden olan bir görüntü yaratıyor.
Bu çanta çok cömert

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Teknoloji ve modanın birleşiminden doğan bir diğer örnek ise, para harcatmayan çanta. Çantanın dibine yerleştirilen bir cihaz sayesinde kredi kartı harcamaları takip edilebiliyor. Fazla harcama yapıldığında ise sistem çanta sahibine uyarı veriyor.
Bu çanta çok cömert Teknoloji ve modanın birleşiminden doğan bir diğer örnek ise, para harcatmayan çanta. Çantanın dibine yerleştirilen bir cihaz sayesinde kredi kartı harcamaları takip edilebiliyor. Fazla harcama yapıldığında ise sistem çanta sahibine uyarı veriyor.
Bu bileklik bir harika

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kalp atışınızdan sizin kimliğinizi algılayan bir teknolojiyle donatılmış olan Nymi bilekliği ise, bilgisayarınızı, telefonunuzu ve hatta arabanızı uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor.
Bu bileklik bir harika Kalp atışınızdan sizin kimliğinizi algılayan bir teknolojiyle donatılmış olan Nymi bilekliği ise, bilgisayarınızı, telefonunuzu ve hatta arabanızı uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor.
Dijital çağın dijital makinası

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Diğer bir giyilebilir teknoloji örneği, küçük bir fotoğraf makinesi. Üzerinizde taşıdığınız The Narrative Clip, gün boyunca otomatik olarak çevrenizdeki her şeyin fotoğrafını çekiyor. Üstelik bunun için herhangi bir tuşa basmanız da gerekmiyor.
Dijital çağın dijital makinası Diğer bir giyilebilir teknoloji örneği, küçük bir fotoğraf makinesi. Üzerinizde taşıdığınız The Narrative Clip, gün boyunca otomatik olarak çevrenizdeki her şeyin fotoğrafını çekiyor. Üstelik bunun için herhangi bir tuşa basmanız da gerekmiyor.
Hem koşun, hem okuyun

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Akıllı teknolojinin size sunduğu run-n-read aksesuarıyla koşarken ya da spor yaparken bir yandan kitabınızı, derginizi, gazetenizi okuma imkanı mümkün. Saç bandınıza ya da tişörtünüzün yakasına taktığınız bu minik cihaz baş hareketlerinizi algılıyor. Bu bilgiyi bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonunuz, tabletiniz ya da e-reader'ınıza gönderen cihaz, okuduğunuz metni baş hareketlerinizle senkronize etmiş oluyor. Cihaza dokunarak sayfa değiştirmeniz de mümkün.
Hem koşun, hem okuyun Akıllı teknolojinin size sunduğu run-n-read aksesuarıyla koşarken ya da spor yaparken bir yandan kitabınızı, derginizi, gazetenizi okuma imkanı mümkün. Saç bandınıza ya da tişörtünüzün yakasına taktığınız bu minik cihaz baş hareketlerinizi algılıyor. Bu bilgiyi bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonunuz, tabletiniz ya da e-reader'ınıza gönderen cihaz, okuduğunuz metni baş hareketlerinizle senkronize etmiş oluyor. Cihaza dokunarak sayfa değiştirmeniz de mümkün.
Siz isteseniz de, üzerinize dökülmüyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tekstil ve hazır giyim ürünlerine, su geçirmezlik, leke tutmazlık, buruşmazlık, antimikrobiyallik, değişebilirlik, UV-ışınlarından koruyuculuk, yanmazlık ve daha iyi boyanabilirlik gibi özellikler kazandıran nano­teknoloji tabanlı ürünler geliştirilip kullanıma başlanmış durumda.
Siz isteseniz de, üzerinize dökülmüyor Tekstil ve hazır giyim ürünlerine, su geçirmezlik, leke tutmazlık, buruşmazlık, antimikrobiyallik, değişebilirlik, UV-ışınlarından koruyuculuk, yanmazlık ve daha iyi boyanabilirlik gibi özellikler kazandıran nano­teknoloji tabanlı ürünler geliştirilip kullanıma başlanmış durumda.
Vücut foknsiyonlarınızı ceketiniz ölçsün

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bunların dışında geliştirilen ısı, ışık, basınç, kimyasal etkilerle renk değiştiren ve dekoratif amaçlı da kullanılabilen ürünler var. Yanı sıra, bu ürünlerin nabız, sıcaklık, tansiyon gibi vücut fonksiyonlarındaki değişimleri belirleyip, kullanıcıyı uyarmaya yönelik uygulamaları da söz konusu…
Vücut foknsiyonlarınızı ceketiniz ölçsün Bunların dışında geliştirilen ısı, ışık, basınç, kimyasal etkilerle renk değiştiren ve dekoratif amaçlı da kullanılabilen ürünler var. Yanı sıra, bu ürünlerin nabız, sıcaklık, tansiyon gibi vücut fonksiyonlarındaki değişimleri belirleyip, kullanıcıyı uyarmaya yönelik uygulamaları da söz konusu…
Nanoteknoloji hayatın içinde

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yakın bir gelecekte, kendi kendini temizleyebilen ve asla kırışmayan giysiler kullanıma sunulacaktır ki, günümüz teknolojisi buna çok da uzak sayılmaz. Tekstil ürünlerinin bilgisayar, yol bilgisayarı, müzik çalar, cep telefonu ve internet bağlantı elemanı gibi fonksiyonlara sahip olması da mümkün. Bugün vücut fonksiyonlarımızı kontrol edebilen; gerektiğinde ilaç veren, mikroorganizmalardan ve zehirli gazlardan koruyan, güzel koku veren, yaraları tedavi etmeye yarayan tekstil ürünleri şimdiden piyasaya sürülmüş durumda.
Nanoteknoloji hayatın içinde Yakın bir gelecekte, kendi kendini temizleyebilen ve asla kırışmayan giysiler kullanıma sunulacaktır ki, günümüz teknolojisi buna çok da uzak sayılmaz. Tekstil ürünlerinin bilgisayar, yol bilgisayarı, müzik çalar, cep telefonu ve internet bağlantı elemanı gibi fonksiyonlara sahip olması da mümkün. Bugün vücut fonksiyonlarımızı kontrol edebilen; gerektiğinde ilaç veren, mikroorganizmalardan ve zehirli gazlardan koruyan, güzel koku veren, yaraları tedavi etmeye yarayan tekstil ürünleri şimdiden piyasaya sürülmüş durumda.
Lekeleri bırakın onlar temizlesin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tekstil endüstrisi, nanoteknoloji devrimiyle birlikte yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Nanoteknolojik malzemeler kullanılarak daha önce hayal bile edemediğimiz, çok çeşitli fonksiyonlara sahip kumaşlar elde edilmekte. Üzerinize bir bardak meyve suyu dökülen pantolonunuzun suyu itme özelliği, kirlenmesine engel olmaktadır. Buna kim hayır diyebilir ki?
Lekeleri bırakın onlar temizlesin Tekstil endüstrisi, nanoteknoloji devrimiyle birlikte yeni bir döneme girmiş bulunuyor. Nanoteknolojik malzemeler kullanılarak daha önce hayal bile edemediğimiz, çok çeşitli fonksiyonlara sahip kumaşlar elde edilmekte. Üzerinize bir bardak meyve suyu dökülen pantolonunuzun suyu itme özelliği, kirlenmesine engel olmaktadır. Buna kim hayır diyebilir ki?
Bilgisayar ve internet boyut değiştirdi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Giyilebilir teknolojide mesele, cebinizde taşıdığınız akıllı telefonlar ya da farklı teknolojik cihazlardan ziyade, bilgisayar ve internetle olan ilişkinin boyut değiştirmesinden ibaret aslında…
Bilgisayar ve internet boyut değiştirdi Giyilebilir teknolojide mesele, cebinizde taşıdığınız akıllı telefonlar ya da farklı teknolojik cihazlardan ziyade, bilgisayar ve internetle olan ilişkinin boyut değiştirmesinden ibaret aslında…
Modada Asus ve İntel ile iş birliği.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tüm bu ürünlerin yanı sıra, nanoteknolojik kumaşlar ve yine kumaşlarda kullandıkları teknolojik cihazlarla modacılar da giyilebir teknoloji örnekleri tasarlamaya başladı. Modacı kardeşler Ezra ve Tuba Çetin, Türkiye'nin ilk giyilebilir teknoloji ürünlerini hayata geçirmek üzere teknoloji firmaları Asus ve Intel'le ile anlaştılar. “Teknolojide Stil Modada İnovasyon” isimli bir etkinlik düzenleyerek bu gelişime destek oldular. Yaşamlarını geçirdikleri şehirden tutun ailelerine kadar tasarımla iç içe yaşayan iki kardeş, Avrupa Asya coğrafyasını birbirine kenetleyen şehir gibi değişik karakterlerde olduklarını söylüyor. “Biz hayatı hızlı yaşamayı seviyoruz ve hızımıza ayak uyduracak bir teknolojiye ihtiyaç var. İntel işlemci tabletlerimiz yanımızdayken, biz nerdeysek ofisimiz de orada” diyerek anı yaşatan teknolojiyle içinde yaşadıkları zamanı kaybetmeden tasarımlarını yapabildiklerini belirtiyorlar. Onlar, bu yola çıkma kararını bir teknoloji cihazlarının bozulması üzerine gittikleri teknoloji marketinde alırlar. Tasarladıkları kıyafetleri, şık ve kullanışlı teknolojik cihazlarla süsleme fikrini düşünüp Asus ve İntel ile çalışmaya başlarlar.
Modada Asus ve İntel ile iş birliği. Tüm bu ürünlerin yanı sıra, nanoteknolojik kumaşlar ve yine kumaşlarda kullandıkları teknolojik cihazlarla modacılar da giyilebir teknoloji örnekleri tasarlamaya başladı. Modacı kardeşler Ezra ve Tuba Çetin, Türkiye'nin ilk giyilebilir teknoloji ürünlerini hayata geçirmek üzere teknoloji firmaları Asus ve Intel'le ile anlaştılar. “Teknolojide Stil Modada İnovasyon” isimli bir etkinlik düzenleyerek bu gelişime destek oldular. Yaşamlarını geçirdikleri şehirden tutun ailelerine kadar tasarımla iç içe yaşayan iki kardeş, Avrupa Asya coğrafyasını birbirine kenetleyen şehir gibi değişik karakterlerde olduklarını söylüyor. “Biz hayatı hızlı yaşamayı seviyoruz ve hızımıza ayak uyduracak bir teknolojiye ihtiyaç var. İntel işlemci tabletlerimiz yanımızdayken, biz nerdeysek ofisimiz de orada” diyerek anı yaşatan teknolojiyle içinde yaşadıkları zamanı kaybetmeden tasarımlarını yapabildiklerini belirtiyorlar. Onlar, bu yola çıkma kararını bir teknoloji cihazlarının bozulması üzerine gittikleri teknoloji marketinde alırlar. Tasarladıkları kıyafetleri, şık ve kullanışlı teknolojik cihazlarla süsleme fikrini düşünüp Asus ve İntel ile çalışmaya başlarlar.
Akıllı kıyafetlere alışacaksınız.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Şimdilik hem pahalı hem ulaşılması biraz daha zor olan giyilebilir teknoloji ürünlerine gelecekte herkesin alışacağını düşünüyorlar. Ezra Çetin gelecekte giyilebilir teknolojinin geleceği nokta konusunda şunları söylüyor: “Uzay Yolu dizisini çocukken izlediğimizde kollarındaki saatler ile konuşurlar, ışınlanırlardı ve bu durum bize çok uzak, etkileyici gelirdi. Kısa zamanda ise teknoloji bir devrim yaparak ilerledi ve fiziksel olarak henüz ışınlanamasak da artık görüntümüzle dünyanın her yerinde olabilmemiz mümkün. Çocukluğumuzun dizisindeki aksesuarlar artık hayatımıza girdi. Önümüzdeki yıllarda ise vücut dilinden anlayan, duygulara, fiziksel hallere göre form, sıcaklık değiştiren, sağlığımızla ilgili bilgileri anında belli merkezlere iletebilen, hem akıllı hem sağlımıza değer veren materyaller ve aksesuarlar herkesin hayatında sıradanlaşacak.”
Akıllı kıyafetlere alışacaksınız. Şimdilik hem pahalı hem ulaşılması biraz daha zor olan giyilebilir teknoloji ürünlerine gelecekte herkesin alışacağını düşünüyorlar. Ezra Çetin gelecekte giyilebilir teknolojinin geleceği nokta konusunda şunları söylüyor: “Uzay Yolu dizisini çocukken izlediğimizde kollarındaki saatler ile konuşurlar, ışınlanırlardı ve bu durum bize çok uzak, etkileyici gelirdi. Kısa zamanda ise teknoloji bir devrim yaparak ilerledi ve fiziksel olarak henüz ışınlanamasak da artık görüntümüzle dünyanın her yerinde olabilmemiz mümkün. Çocukluğumuzun dizisindeki aksesuarlar artık hayatımıza girdi. Önümüzdeki yıllarda ise vücut dilinden anlayan, duygulara, fiziksel hallere göre form, sıcaklık değiştiren, sağlığımızla ilgili bilgileri anında belli merkezlere iletebilen, hem akıllı hem sağlımıza değer veren materyaller ve aksesuarlar herkesin hayatında sıradanlaşacak.”
Teknoloji her yerde

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kısacası iki tasarımcı da teknolojiyi kıyafete, modaya, stillerine ve hatta hayata taşıyorlar.
Teknoloji her yerde Kısacası iki tasarımcı da teknolojiyi kıyafete, modaya, stillerine ve hatta hayata taşıyorlar.
Giyilebilir teknoloji sizleri bekliyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yakın zamanda tüketiciler giyilebilir cihazları her yerde görmeye ve kullanmaya alışacak. Giyilebilir cihazlar, bugünün akıllı telefonları gibi kısa sürede hiç kuşkusuz statü sembolü haline gelecek. 
 Geleneksel bir toplum yapısına sahip olsa da, Türkiye'de yaşayan insanların genci yaşlısı teknolojiyle ilgilenmeye yatkın durumdalar. Neredeyse anneannelerin, dedelerin bile sosyal medya hesabı açmaya başladıkları bir dönemdeyiz. Bu yüzdendir ki, yakın zamanda para harcatmayan çantaları, nanoteknolojik kumaşlı elbiseleri, giyilebilir farklı teknolojik aksesuarlı ürünleri sokaktaki insanların üzerinde görmeye alışmalıyız.
Giyilebilir teknoloji sizleri bekliyor Yakın zamanda tüketiciler giyilebilir cihazları her yerde görmeye ve kullanmaya alışacak. Giyilebilir cihazlar, bugünün akıllı telefonları gibi kısa sürede hiç kuşkusuz statü sembolü haline gelecek. Geleneksel bir toplum yapısına sahip olsa da, Türkiye'de yaşayan insanların genci yaşlısı teknolojiyle ilgilenmeye yatkın durumdalar. Neredeyse anneannelerin, dedelerin bile sosyal medya hesabı açmaya başladıkları bir dönemdeyiz. Bu yüzdendir ki, yakın zamanda para harcatmayan çantaları, nanoteknolojik kumaşlı elbiseleri, giyilebilir farklı teknolojik aksesuarlı ürünleri sokaktaki insanların üzerinde görmeye alışmalıyız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >