Moda ve yenilik: Kedi dilini model alan saç fırçası geliştirildi

Kedi dilinden saç fırçası tasarımı yapıldı
Kedi dilinden saç fırçası tasarımı yapıldı

Amerikalı araştırmacı Aleksis Noel, kedi dilinin yapısını temellendirerek bir saç fırçası tasarımı geliştirdi. Noel, bu projeye kedisi Murphy sayesinde kavuştuğunu belirtti.

Georgia Tech Research Institute'den Aleksis Noel isimli bir araştırmacı, kedi dilinin yapısını temel alan bir saç fırçası geliştirdi.

Konu hakkında konuşan Noel, 'Doktora çalışmalarıma ara verdiğim dönemde, evimdeyken ailemizin kedisi Murphy, dizimin üzerinde duran mikrofiber örtünün üzerine oturmaya karar verdi.Bir nedenden ötürü Murphy, örtünün lezzetli koktuğunu düşünerek yalamaya karar verdi. Örtüyü yalamaya başladığında ise dili kumaşın ilmiklerine sıkıştı' dedi.

Noel, 'Öncelikle nasıl oldu da dili takılıp kaldı diye düşünmeme neden oldu. Kedilerin dillerinin zımpara kağıdı gibi olduğunu düşünürdüm. Laboratuvara döndüm, bir şekilde dondurucumuzda bir kedi dili vardı ve bu dile mikroskop altında biraz daha yakından baktım. Her şey bu noktada başladı.

Kedi dilinden saç fırçası tasarımı yapıldı
Kedi dilinden saç fırçası tasarımı yapıldı

Aslında kedi pençesine çok benzer yani üstte de, altta da kavisli bir şekle sahipler. Fakat kedi pençelerinden farklı olarak, gerçekte dikenin en altında U şeklinde bir kanala sahipler' diyerek devam etti.

Kedi diline benzer dikenlerle kaplanmış bir fırça yaratmak için üç boyutlu yazıcı kullandıklarını belirten Noel, 'Böylece sıvının saç köklerine dağılımının gerçekleşebileceğini göstermek için kedinin tüylerini temizlemede kullandığı yöntemi taklit edip edemeyeceğimizi görmek amacıyla kedi dilinden esinlenen bir saç fırçası yaptık' diyerek belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / TEKNOLOJİOKU