Modern insanla hiçbir teması olmayan kabile

Modern dünyadan uzakta, izole edilmiş bir yaşama olan özlem ve hayranlığını dile getirmekten çekinmeyen insanlarımızın sayısı gün geçtikçe artmakta. Bunu başarabilmiş en iyi örnek ise: Amazon kabilesi...

Amazon kabilesi; Brezilya Amazonları'nda, modern insanla hiçbir teması olmayan bir kabile. Bu kabileye ait yeni görüntüler 1 yıllık bir sürenin ardından ortaya çıktı. Brezilya'nın kuzey kısmındaki yağmur ormanlarıyla kaplı bir Yanomami Rezervi'nde yaşayan 3 yerli gruptan birisi olan kabile; 100'den fazla insan popülasyonuna sahip.

Kaynak: ( Bilimfili )
Korunan ve izole edilmiş bir bölge
Moxihatetema insanları, Brezilya Devleti tarafından koruma altında tutulan bölgelerde yaşıyorlar. Fakat yine de 5000'den fazla yasa dışı madencinin uğrak bölgesi durumunda. Araştırmacılar: Yasa dışı altın madencilerinin kabileye oldukça yaklaştığını ve kabileye ölümcül virüsleri bulaştırabileceğini belirtiyor.

Fotoğraflar ne anlatıyor?
Tipik bir Yanomami kabilesinin birkaç aileden oluşan geniş komünal evini görebilmek bu fotoğraflar için mümkün. Dairedeki her çatı farklı bir ailenin evini gösteriyor ve bu evlerde kurulan hamaklar, yakılan ateşler ve saklanan yiyecekler yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >