Modern selfie kültürünü tasarımla buluşturan sergi

True Me sergisi
True Me sergisi

798 Sanat Fabrikası'nda inşa edilen True Me adlı sergi tasarımı, modern selfie kültürünün medya alanındaki temsilini araştırıyor.

OMA'nın araştırma ve tasarım uygulaması AMO, Çin'deki ilk sergi tasarımı olan True Me'yi açtı. Pekin'deki 798 Sanat Fabrikası'nda inşa edilen True Me, modern selfie kültürünün sanat ve medya aracılığıyla kendi kendini temsil biçimlerini araştırıyor.

True Me sergisi
True Me sergisi

App geliştirici Meitu ve Pekin Çağdaş Sanatlar Vakfı tarafından düzenlenen sergide, Hou Ying, Lu Yang, Maleonn, Xie Haiwei, Ye Funa, Chen Tianzhuo, teamLab ve Theodore Bradley tarafından hazırlanan sanat eserleri bulunuyor.

True Me sergisi
True Me sergisi

Bir milyardan fazla kullanıcı, selfie görüntülerini rötuşlamak ve kendilerine ait yeniden yapılandırılmış ifadeleri oluşturmak için Meitu uygulamasını kullanıyor.

OMA'nın Asya'nın sahip olduğu ileri kültürel yapıya karşı duymuş olduğu ilginin bir parçası olarak, sergi tasarımı OMA Ortağı ve Asya Direktörü Chris van Duijn tarafından yönetildi.

True Me sergisi
True Me sergisi

Proje, Seul'deki Genesis Gangnam mağazasını ve Şangay'daki yeni açılan Columbia Circle'daki kültürel mekanları da içeren OMA’nın Hong Kong ofisinde tasarlandı. Proje, bir dizi kültürel tasarımın bir parçasını oluşturuyor. Çalışmanın, Pekin'de önde gelen bir sanat enstitüsünün uzantısı olarak bu yılın sonunda tamamlanması için çalışılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >