Moğol İmparatorluğu'nun 5 karanlık sırrı

Moğol İmparatorluğu'nun önemli sırları.
Moğol İmparatorluğu'nun önemli sırları.

Cengiz Han’ın çok az kişi tarafından bilinen yönleri.

Cengiz Han tarafından kurulan ve 1206-1294 yılları arasında hüküm süren Moğol İmparatorluğu'nun gizli kalmış 5 yönü;
Kardeşini öldürdü
Cengiz Han ilk cinayetini 13 yaşındayken işlemiştir. Cengiz Han'ın canına kıydığı ilk kişi kardeşidir.
Kardeşini öldürdü Cengiz Han ilk cinayetini 13 yaşındayken işlemiştir. Cengiz Han'ın canına kıydığı ilk kişi kardeşidir.
İnsanları diri diri nehre atıyorlardı
Moğol İmparatorluğu'nda işkence sınırlandırılmıştı. Buna rağmen suçluların birçoğu canlı canlı halılara sarılıp, nehre atılırdı.
İnsanları diri diri nehre atıyorlardı Moğol İmparatorluğu'nda işkence sınırlandırılmıştı. Buna rağmen suçluların birçoğu canlı canlı halılara sarılıp, nehre atılırdı.
Zorla evlendiriliyorlardı
Savaşlar sırasında esir alınan yabancı kadınlar zorla Moğol erkekleriyle evlendirilirdi. Birçok yabancı kadın ise cariye olarak Moğol erkeklerinin haremlerinde yer almıştır.
Zorla evlendiriliyorlardı Savaşlar sırasında esir alınan yabancı kadınlar zorla Moğol erkekleriyle evlendirilirdi. Birçok yabancı kadın ise cariye olarak Moğol erkeklerinin haremlerinde yer almıştır.
İlk aşkı hayatını değiştirdi
Cengiz Han'ın ilk karısının ismi Börte'dir. Cengiz Han ve Börte çok küçük yaşta evlenmiştir. Börte, Merkit Kabilesi tarafından kaçırılır. Cengiz Han'ın bu olayın ardından dünyayı fethetme kararı aldığı iddia edilir.
İlk aşkı hayatını değiştirdi Cengiz Han'ın ilk karısının ismi Börte'dir. Cengiz Han ve Börte çok küçük yaşta evlenmiştir. Börte, Merkit Kabilesi tarafından kaçırılır. Cengiz Han'ın bu olayın ardından dünyayı fethetme kararı aldığı iddia edilir.
En büyük planları neydi?
Moğolların en büyük planının ise Çinlileri ortadan kaldırmak olduğu iddia edilir.
(Kaynak: listverse.com)
En büyük planları neydi? Moğolların en büyük planının ise Çinlileri ortadan kaldırmak olduğu iddia edilir. (Kaynak: listverse.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >