'Momo'nun aslında kim olduğu ortaya çıktı

Momo figürünü oluşturan Japon heykeltraş, Keisuke Aiso.
Momo figürünü oluşturan Japon heykeltraş, Keisuke Aiso.

Sanal bir karakter olarak bilinen ve son günlerde herkesin üzerine konuştuğu kurgusal bir animasyon olduğu düşünülen Momo'nun sırrı ortaya çıktı. Oyunun merkezinde yer alan şişkin gözlü ve iri siyah gözlü korkunç bir karakter olan Momo akımı, aslında Japonya'da bir müzede sergilenen heykelin sanal ortama aktarılmasıyla başladı. Korkunç görüntülü heykel, çocukları tehdit etmek ve etkilemek amaçlı kullanıldığı için heykelin sahibi, Momo'yu yok ettiğini söyledi.

Momo, Keiuke Aisawa isimli Japon bir heykeltıraşın ortaya çıkardığı ve müzede sergilediği asıl ismi 'Mother Bird' olan bir heykel tasarımı. Fakat art niyetli insanlar tarafından dijital ortama aktırılması sonucu milyonlarca çocuğu hayatını tehlikeye atan bir oyun figürü haline getirildi.

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden yayılan ve küçük yaş grubunda bulunan çocukları hedef alan oyunların sayısı arttı. Oyunların içerisinde çocukları tehdit eden, intihara sürükleyen ve şiddet eğilimini artıran içerikler yer alıyor. Momo da tam bu bahsettiğimiz yönleriyle çocukların hayatını doğrudan etkileyen yeni bir oyun. Momo'nun bu denli tehlike oluşturması sosyal medya kullanıcılarını da harekete geçirdi.

Sosyal medyanın kirli yüzünü gözler önüne seren ve ebeveynlerin ne derece dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Momo oyunu son günlerin çok konuşulan konularından birisi oldu.

Momo oyunu özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.
Momo oyunu özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.

Momo yok edildi

Son olarak intihar oyunu Mavi Balina'ya benzer bir sanal şiddet oyunu olduğu öne sürülen 'Momo'nun simgesi heykelin oluşturucusu, eserini yok ettiğini açıkladı.

The Sun gazetesine konuşan 43 yaşındaki Japon heykeltıraş Keisuke Aiso, "Momo öldü, laneti de kalktı. Artık çocuklar rahat edebilir" dedi.

Aiso, heykelin insanları korkutmak için kullanılmasından dolayı da kendini suçlu hissettiğini söyledi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >