Monolitlerden birinin gizemi çözüldü

Monolitler 5 farklı noktada görülmüştü
Monolitler 5 farklı noktada görülmüştü

Geçen ay ilk kez ABD’nin Utah eyaletinde ortaya çıkan metal monolitlerin sayısı beşe yükseldi. Geçen hafta California’da da ortaya çıkan metal yapımın gizemi ise çözüldü. Gerilla sanatı yaptıklarını açıklayan bir grup sanatçı, inşa ettikleri monolitin saldırıya uğrayıp yerine bir haç yerleştirilmesinin ardından duruma tepki göstererek bir duyuru yaptı.

Geçen hafta ABD’nin California eyaletindeki Atascadero kasabasında yer alan Pine Dağı’ndaki monoliti yapanlar ortaya çıktı. Bir grup sanatçı, "Amerika Hiçbir Zaman Uzaylılara Ait Olmayacak" şeklinde slogan atan bazı gençler tarafından metal yapının kaldırılıp, yerine bir haç yerleştirilmesinin ardından Youtube’dan bir açıklama yaptı.

"Sanat ortaya koymaya çalıştık"

Wade MacKenzie adlı sokak sanatçısı, “Gerilla sanatı ortaya koymayı hedefledik. Ancak, kötü niyetli bir şekilde ortadan kaldırılınca monoliti tekrar yerine koymamız gerektiğini düşündük” ifadelerini kullandı. Bununla brilikte McKenzie, üç kenarlı yapıyı arkadaşları Travis Kenny, Randall Kenny ve Jared Riddle’ın yardımıyla inşa ettiğini söyledi.

Farklı noktalarda da ortaya çıkmıştı

  • Öte yandan, Utah, Romanya ve California’nın ardından geçen Cumartesi günü Las Vegas’taki ünlü casino bölgesinin biraz aşağısında parlak bir monolit daha bulundu.
  • Ayrıca, The San Luis Obispo Tribune’ün bildirdiğine göre McKenzie ve arkadaşlarının yaptığından farklı olarak Atescadero kasabasında bir monolit daha ortaya çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >