Moody's: Türkiye ekonomisi 15 Temmuz'u kısa sürede atlattı

Uuslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin darbe girişimi sırasında yaşanan olumsuz koşulları atlattığını açıkladı.

Türkiye'yi 'Yatırım yapılabilir ülke' olarak notlayan Moody's'in Küresel Ülke Riskleri Birimi Kıdemli Müdürü Alastair Wilson, "Başarısız darbe girişiminin ekonomide yarattığı şok etkisi büyük ölçüde bertaraf edildi" dedi. BBC'nin haberine göre; Moody's ve diğer kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyacının, düşlük tasarruf oranlarının ve dış finansman ihtiyacının büyük ölçüde "sıcak para" olarak adlandırılan kısa vadeli portföy yatırımlarıyla finanse edilmesinin ülkeyi olası küresel şoklara karşı kırılgan hale getirdiğini ifade ediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's daha önce, Türkiye'de sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek reformların hayata getirilmesinin ülke notunu olumlu yönde etkileyeceğini vurgulamıştı.

Hem Moody's'in hem de Fitch'in Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak üzerine notlaması, düşük riskli yatırımları tercih eden ve en az iki kurumdan 'Yatırım yapılabilir' şartı arayan fonların TL cinsi varlıklara yatırım yapmasını sağlıyor. Bu haberin ardından piyasalarda canlanma gözlenirken yatırımcıların Türkiye'ye başka yatırımlar yapmayı amaçladığı ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >