Moskova saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran İslam Halilov kahraman oldu

Arşiv
Arşiv

Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen saldırıda 100'den fazla kişiyi kurtaran İslam Halilov, övgü topluyor.

Rus devletine ait medya şirketi Ruptly'nin dün görüştüğü 15 yaşındaki Halilov, saldırı sırasında mümkün mertebe herkesi binadaki fuar alanına toplamaya çalıştığını söyledi.

Crocus City Hall adlı konser salonunda 22 Mart'ta yaşanan saldırıda Rusya Soruşturma Komitesi'nin son paylaştığı verilere göre 137 kişi öldürüldü, 180 kişi de yaralandı.

"100 kişinin ölmesi yerine kendinizi feda etmeniz daha iyi"

Konser salonunda vestiyer olarak çalışan Kırgızistanlı Halilov, içgüdüleriyle hareket ettiğini belirterek "Bir anda izdiham yaşandı. Herkes şoke olmuştu. Kimse nereye gideceğini bilmiyordu" dedi.

Halilov, "Ben de vestiyer bölümünden çıkarak 'Sergi alanına koşun! Herkes sergi alanına gitsin!' diye bağırmaya başladım. Herkese yardım ettim" ifadelerini kullandı.

Olay sırasında çok korktuğunu söyleyen genç, kendisini kahraman olarak görmediğini ve sadece işini yaptığını belirterek "100 kişinin ölmesi yerine kendinizi feda etmeniz daha iyi" dedi.

Halilov, saldırganlardan birini gördüğünü de öne sürerek "Uzun sakallıydı, yeşil kamuflaj giymişti. Piyade tüfeğiyle etrafta yürüyordu" diye konuştu.

Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ise genci kahramanlığından ötürü kutlayarak, Halilov'a 29 Mart'ta 'Liyakat Madalyası' verileceğini duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >