Moskova'ya 110 km mesafede İHA düştü

​Moskova'ya 110 km mesafede düşen İHA
​Moskova'ya 110 km mesafede düşen İHA

Rusya'nın başkenti Moskova'nın 110 km yakınına bir insansız hava aracı düştü. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın Rusya'nın Ukrayna'yı Rusya'nın güneyinde iki insansız hava aracı saldırısı girişiminde bulunmakla suçlamasından kısa bir süre sonra meydana geldiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Rusya'nın başkenti Moskova'nın 110 km (68 mil) güneydoğusundaki doğalgaz dağıtım istasyonuna yakın bir yerde, bölgesel valinin açıklamasına göre bir insansız hava aracı başarısız bir saldırı girişiminde bulunarak düştü.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayı, Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'yı bir gecede Rusya'nın güneyinde iki insansız hava aracı saldırısı girişiminde bulunmakla suçlamasından kısa bir süre sonra Kolomna kasabası yakınlarında bildirdi.

Ukrayna, Rusya içindeki saldırıların sorumluluğunu üstlenmiyor. Eğer Kolomna olayının arkasında Ukrayna olsaydı, Rusya'nın bir yıl önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Moskova'ya en yakın drone saldırı girişimi olacaktı.

Rus sosyal medyasındaki yayınlar, Kolomna yakınlarındaki bir orman kenarındaki kar birikintisindeki gri metal drone enkazını gösteriyordu.

Vorobyov, drone'un bir 'sivil altyapı tesisi'ni hedef aldığı görüşünde olduğunu ancak herhangi bir hasar olmadığını söyledi. Federal Güvenlik Servisi (FSB)'nin durumla ilgilendiğini ve bölge sakinleri için bir tehlike olmadığını söyledi.

Daha önce Savunma Bakanlığı, Ukrayna'yı Krasnodar ve Adıge'nin güney bölgelerindeki sivil altyapı hedeflerine yönelik insansız hava araçlarına saldırmakla suçlamıştı:

"Her iki drone da kontrolünü kaybetti ve uçuş yollarından saparak hedeflerini vuramadılar. Biri bir tarlaya düştü, diğeri ise yörüngesinden saparak amaçlanan hedefe zarar vermedi." dedi.

Ukrayna makamlarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >