MSB: Kefken açıklarında mayın tespit edildi

Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kefken açıklarında tespit edilen mayına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAS timleri tarafından müdahale edildiğini duyurdu.

Karadeniz'de Kefken açıklarında yeni bir mayın tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Kocaeli'nin Kefken açıklarında görülen cismin deniz karakol uçağı tarafından mayın olarak teşhis edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre bölge emniyete alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sualtı Savunma (SAS) timlerince mayına müdahale ediliyor.

Öte yandan mayının bulunduğu bölgenin koordinatı da çevrede bulunan deniz araçlarına bildirildi.

Karadeniz'de üçüncü mayın

Ukrayna tarafından döşenen mayınlar fırtına nedeniyle koparak Karadeniz'de sürüklenmeye başlamıştı.

Daha önce de İstanbul Boğazı girişinde ve İğneada açıklarında tespit edilen iki mayın etkisiz hale getirilmişti.

  • Deniz mayını nedir?
  • Savaş gemilerine ve denizaltılara zarar vermek ya da imha etmek için suya yerleştirilen patlayıcılara 'deniz mayını' adı veriliyor.
  • Sualtı bombalarından farklı olarak, mayınlar denize dökülür ve herhangi bir geminin yaklaşması veya temas etmesiyle tetiklenene kadar beklemeye bırakılır.
  • Deniz mayınları, düşman nakliye hareketlerini engellemek veya gemileri bir limana hapsetmek için saldırgan bir şekilde veya dost gemileri korumak ve güvenli bölgeler oluşturmak için savunma amaçlı kullanılabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >