MSB: Türkiye ile Rusya'nın beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı

Türk ve Rus askeri unsurlarının beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı.
Türk ve Rus askeri unsurlarının beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, tarihi Soçi Mutabakatı'nda verilen karara göre Türkiye ve Rusya'nın başlattığı ortak devriyelere ilişkin yeni gelişmeyi Twitter'dan duyurdu. "Fırat’ın doğusundaki Aynularap'ta Türk-Rus askeri unsurlarının dörder araç ve İHA'larla iştirak ettiği beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Rusya'nın Soçi Mutabakatı çerçevesinde başlattığı ortak devriyelere ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlık Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Fırat’ın doğusundaki Aynularap'ta Türk-Rus askeri unsurlarının dörder araç ve İHA'larla iştirak ettiği beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı" dedi.

MSB Twitter'dan beşinci ortak devriyenin bitişini bu fotoğraflarla birlikte duyurdu.
MSB Twitter'dan beşinci ortak devriyenin bitişini bu fotoğraflarla birlikte duyurdu.

Ne olmuştu?

Tarihi Soçi zirvesinde verilen karara göre; 23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >