MSB'den Gazze mesajı: Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçmayacak

MSB'den Gazze'ye destek açıklaması yapıldı.
MSB'den Gazze'ye destek açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yapmış ve Türkiye’nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurgulamıştır" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık bilgilendirme toplantısında, gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin sevkine devam ediyoruz. Son olarak 23, 24 ve 25 Ekim’de beş adet A400M ve bir adet C-130 uçağımız ile yardım malzemeleri Mısır’a nakledilmiştir. Böylece bugüne kadar 9 uçakla toplam 213 ton gıda, battaniye ve tıbbi yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır" denildi.

"Akan kanın durması için çabalarımız devam ediyor"

MSB kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik açıklamalarına yönelik soruya, "Sn. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yapmış ve Türkiye’nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bugüne kadar kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden, akan kanan durması için çabalarımız devam etmektedir. Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda da askeri imkân ve kabiliyetlerimiz devrededir" yanıtını verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >