Müdür okuldan kaçtığı için öğrencinin parmaklarını kırdı

Okul müdürünün değnekle dövdüğü iddia edilen Ömer Koca'nın parmakları kırıldı.
Okul müdürünün değnekle dövdüğü iddia edilen Ömer Koca'nın parmakları kırıldı.

Kahramanmaraş'ta okuldan kaçtığı için okul müdürü tarafından değnekle dövüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Ömer Koca'nın parmakları kırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürünün açığa alındığını bildirdi.

Kahramanmaraş’ta okuldan kaçtığı iddiasıyla 12 yaşındaki bir öğrencinin, okul müdürü tarafından parmaklarının kırıldığı iddia edildi.

"Değnekle dövdü"

Olay Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana geldi. İddiaya göre, ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Ömer Koca (12), okuldan kaçtığı gerekçesiyle ve okul hizmetlisinin, ‘tavuk çalıyor’ iddiası üzerine okul müdürü Mustafa Y. tarafından değnekle dövüldü.

Ömer Koca ve Fatma Koca gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Ömer Koca ve Fatma Koca gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Eli kırıldı

Ömer Koca’nın eli, değnek darbeleri nedeniyle kırıldı.
Oğlunun hiçbir işini yapamadığını ve mağdur olduklarını söyleyen Ömer Koca’nın annesi Fatma Koca, “Bu olay okul müdürü Mustafa Y. tarafından yapılmıştır. Çocuklarımızı nasıl birine güveniyoruz bakın da görün. İnsan olan yapmaz. Çocuğumuzun elini değnekle vura vura parmakları kırılmaz. Hem de elini ıslatıp ıslatıp dövmüş senin karşında adam yok 12 yaşındaki bir çocuk var. Benim çocuğumu okuldan kaçtığı için döverken okul hizmetlisi ’tavuk çalıyor’ demiş. Onun hiddetiyle kendi odasında ve öğretmenler odasında sopayla dövmüş” dedi.

Ömer Koca
Ömer Koca

Öte yandan, Tombak Ortaokulu Müdürü Mustafa Y., Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş Göksun İlçesi Tombak Ortaokulu'ndaki öğrencimize yönelik darp iddialarına ilişkin, söz konusu Okul Müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, Bakanlık Müfettişlerimiz tarafından soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >