Murat Boz'a çalışanları tarafından açılan dava sonuçlandı

Murat Boz
Murat Boz

2007 ve 2009 yıllarında iki çalışanı tarafından mahkemelik olan Murat Boz itiraz davası açmıştı. İş mahkemesinde görülen davada Ceren Yılmaz 910 gün, Mertkan Tapan ise 1231 gün sigortasız çalışıldığı tespit edildi.

Ceren Yılmaz 2009 yılına kadar solistlik, Mertkan Tapan ise 2007 yılına dansçı olarak Murat Boz'la çalışmışlardı. İki çalışan ünlü şarkıcının kendi sigortalarını yatırmadıklarını iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Davacılar Murat Boz ile beraber çalıştıklarına dair video ve fotoğraf bile mahkemeye sunmuşlardı.

Sigortasız çalıştırdı

Davacıların avukatı Gökhan Alpertunga Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün bu çalışmaları sigortalı hizmetlerinden sayması gerektiğini belirterek "Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmesi gereken belgeler, davalı tarafından teslim edilmemiş ve sigorta primleri de yatırılmamıştır. Müvekkillerimiz ücret karşılığı çalışmasına rağmen, işveren bunu göstermemiştir" şeklinde açıklama yapmıştı.

Boz itiraz etti mahkeme reddetti

Sabah'ın haberine göre, iş mahkemesinde görülen davada Ceren Yılmaz 910 gün, Mertkan Tapan ise 1231 gün sigortasız çalışıldığı tespit edildi. Boz ise karara itiraz etmişti. Ancak mahkeme iki çalışanın lehine davayı kabul etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >