Musk Putin'i Clubhouse'a davet etti

Elon Musk
Elon Musk

Tesla ve SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Clubhouse'a davet etti.

Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Rusya Devlet Başkanı Putin'i Clubhouse'a davet etti. Kremlin'in resmi hesabını da etiketleyerek, "Clubhouse'da sohbet etmek için bana katılmak ister misiniz?" yazan Musk, ardından Rusça bir paylaşımda daha bulunarak, "Sizinle konuşmak benim için bir onur olur" yazdı.


5 milyondan fazla kez indirildi

Analiz firması App Annie'ye göre, Clubhouse 5 milyondan fazla kez indirildi ve San Francisco merkezli şirketin 1.500 kullanıcısı varken 1 milyar dolar olan değeri, kısa süre önce 100 milyon dolar değerine ulaştı.

2005 yılında cep telefonunun olmadığını söyleyen ve internetteki içeriklere dair endişelerini dile getiren Putin sosyal medya karşıtlığıyla bilinirken, özel hayatına dair bilgiler de oldukça kısıtlı. Ancak Kremlin'den Elon Musk'ın davetine ne yanıt verileceği merak konusu oldu.


Ne olmuştu?

  • Musk Clubhouse'da, "Bitcoin'i 8 yıl önce almalıydım partiye geç kaldım." demişti. Bitcoin'in iyi birşey olduğunu ve destekçisi olduğunu belirten Musk, "Dogecoin'in küresel bir para olması eğlenceli olurdu." diye eklemişti.
  • Musk’ın Twitter profil açıklamasına geçen hafta Bitcoin etiketi ve emojisi koymasından sonra kripto para birimi yüzde 10 yükselişle 36 bin doların üzerine çıkmıştı.
  • En büyük kripto para birimi olan Bitcoin Londra işlemlerinde anlık olarak yüzde 15 yükseliş kaydetmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >