Mustafa Sarıgül parti kuruyor: Parti binası ve il başkanları belirlendi

Mustafa Sarıgül
Mustafa Sarıgül

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, 4 Ocak 2021'de Türkiye Değişim Partisi'ni açıyor. Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde genel merkez binası hazırlanan partinin 37 il başkanı da belirlendi.

Eski CHP'li Mustafa Sarıgül, yeni parti kurmak için çalışmaları hızlandırdı. Kulislerden alınan bilgilere göre Sarıgük 4 Ocak 2021'de Türkiye Değişim Partisi'ni açacak.

İnce Memleket Hareketi'ni başlatmıştı

CHP'de gerçekleştirilen 37. Olağan Kurultay'da partideki krizler gözler önüne serilirken, Kurultay sonrasında Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı öne sürülmüştü. Bu iddiaların gündeme gelmesinden sonra Memleket Hareketi'ni başlatan İnce, parti yönetimiyle görüş ayrılıkları olduğunu açık ve net şekilde göstermişti.

'Deniz Baykal'ın kızı parti kuracak' iddiası

CHP'deki yeni parti iddiaları bununla da bitmedi. Son olarak gazeteci Yalçın Bayer, Deniz Baykal'ın parti kuracağını ve partinin genel başkanlığına da kızı Aslı Baykal'ın getireceğini öne sürmüştü. Bu iddianın gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulunan Aslı Baykal böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulayarak konunun üstünü kapattı.

Yusuf Polat, Sarıgül'ün partisinin İstanbul İl Başkanı oldu

  • 31 Mart seçimlerinden önce CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül yeni parti çalışmalarını hızlandırdı ve partisinin İstanbul İl Başkanını belirledi. Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni siyasi bir partiye dönüştürmek isterken, partinin İstanbul İl Başkanlığına Yusuf Polat'ı getirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >