Musti Kusti 'Afrika'dan Selam' Türkiye turundan döndü

Mustafa Ndiaye
Mustafa Ndiaye

Cami cemaatinin aldığı bisikletle yollara düşen ve Türkiye’yi karış karış gezerek insanların kafasındaki "Afrikalı" imajını değiştirmeyi amaçlayan Senegalli Musti ile yol arkadaşı 'Kusti'nin muhteşem yolculuğu sona erdi.

İstanbul'da mahalle sakinlerinin kendisine aldığı bisikletle Türkiye turuna çıkan Senegalli öğrenci Mustafa Ndiaye, uğradığı her şehre Afrika'nın selamını götürüyor ve insanların kafasındaki Afrika imajını değiştirmeyi amaçlıyor.

Yolculuğuna Kusti eşlik etti!

Ndiaye'nin hedefi, 3 ay boyunca "Kusti" adını verdiği bisikletiyle ülkenin dört bir yanını gezmekti ve hedefini gerçekleştirdi.

Yaklaşık 2 yıl önce otostopla birçok şehri dolaşan Ndiaye, bu yolculuğa çıkmadan önce tedirgin olmasına rağmen, çok güzel insanlarla karşılaştığını ve daha sonra da bu yolculuğu bisikletle yapma kararı aldığını söyledi.

Her şehre Afrika'dan selam götürüyor

İstanbul'da yaşadığı Orhantepe Mahallesi'ndeki Kahramanlar Cami cemaatinin kendisine aldığı bisikletle Türkiye'yi gezen Ndiaye, uğradığı her şehre "Afrika'nın selamını" götürüyor ve çektiği fotoğraf ve görüntüleri de Afrikalılara ulaştırmak için çaba sarf ediyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi olan ve lise eğitimini de Türkiye'de alan Ndiaye, üniversitesinden başladığı yolculuğunu Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve dahası Türkiye'nin çok sayıda şehrinde devam ettirdi.

"3 ay önce başladığım Türkiye turumun son günündeyim. İçinde bulunduğum duyguları ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Hayatımda kalkıştığım belki en önemli olaydır. O kadar müthiş geçti ki, hatıralarımı yoklarken ayna karşısına geçmiş bir aşık gibi yüzümde beliren koca bir gülümseme..."

"Bir sponsorum varsa, o Türk insanıdır. Türk halkı bize memleketimizi hiç aratmadı.”

                                    
                                    "Bu süreçte bir sponsorum yok desem yeridir. Bir sponsorum varsa o da Kartal arka mahallesi (Orhantepe Mahallesi). Burada Türkiye'nin her yerinden Karadeniz'den, Doğu'dan her yerden insan var. Bu projeyi duyduklarında birlikte para toplayıp yolculuğa çıkacağım bu bisikleti bana aldılar. Bu benim için çok dokunaklı. Daha sonra bu projeyi duyan herkes yardımcı oldu. Okuduğum İstanbul Şehir Üniversitesi de yardımını esirgemedi. Arkamda olduğunu belirttiler. Bir sponsorum varsa o Türk insanıdır, o mahalledir."
"Bir sponsorum varsa, o Türk insanıdır. Türk halkı bize memleketimizi hiç aratmadı.” "Bu süreçte bir sponsorum yok desem yeridir. Bir sponsorum varsa o da Kartal arka mahallesi (Orhantepe Mahallesi). Burada Türkiye'nin her yerinden Karadeniz'den, Doğu'dan her yerden insan var. Bu projeyi duyduklarında birlikte para toplayıp yolculuğa çıkacağım bu bisikleti bana aldılar. Bu benim için çok dokunaklı. Daha sonra bu projeyi duyan herkes yardımcı oldu. Okuduğum İstanbul Şehir Üniversitesi de yardımını esirgemedi. Arkamda olduğunu belirttiler. Bir sponsorum varsa o Türk insanıdır, o mahalledir."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >