Mutasyon farklı belirtilere neden oluyor mu?

Arşiv
Arşiv

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun, koronavirüsün İngiliz varyantında farklı semptomlar görüldüğünü belirtti. Uzun, "Baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı gibi semptomlar var" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun, Türkiye genelinde koronavirüs vakalarında bir artışın olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Uzun, "Biz hastaları gerçekten çok iyi tedavi ediyoruz, ancak tedavi ile iş bitmiyor yukarıdan, çığ geliyor, kar topu gibi çoğalıyor ve çığ oluşuyor orayı kesmemiz lazım. Evde izolasyon diyoruz ama hastalar evde izole olmuyorlar. Aile bireylerine bulaştırıyorlar. Evde durmayıp dışarı çıktıkları için bu izolasyon tam olarak gerçekleşmiyor. Pandemiyi yenmenin birinci kuralı izolasyonun sağlanmasıdır. Aileler arası gidiş gelişler ve akraba ilişkileri var. İzole olması gereken hastalar sokaklara, çarşıya ve pazarlara gidiyorlar. Şehirlerarası geçişkenlik var" diye konuştu.


"Mutasyonda farklı belirtiler görülüyor"

  • Prof. Dr. Oğuz Uzun, "Benim gördüğüm daha genç hastalarda hasta sayısı artmaya başladı. Daha farklı semptomları olan, nörolojik semptomları hastalarda görebiliyoruz. Baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı gibi semptomlar var. Buna benzer tam da nedeni belli olmayan semptomlarla gelen bazı özellikle genç grup hastalar var. Genç hastalarda şiddetli ağır hastalık görebiliyoruz. Samsun'da, Karadeniz'de mutant virüsün fazla olması vaka sayısının artışında rol oynuyor" diye konuştu.

"Tam kapanma düşünülmeli"

Hasta akışının çok fazla olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uzun, "Sağlık çalışanları 1 kişiyi tedavi ediyor, o 10 kişi olarak geri dönüyor. Tam kapanma konusu mutlaka bence olmalı. Tam kapanmanın yapılması lazım. Bence Samsun için düşünülmesi gereken bir şey" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >