Mutasyonlu virüs İspanya ve Kanada'ya da sıçradı

Arşiv
Arşiv

İspanya ve Kanada'da ilk kez mutasyona uğramış virüs vakası tespit edildi. İngiltere'de ortaya çıkan yeni türün yayıldığı ülke sayısı 14'e yükseldi.

İspanya'da tespit edilen 4 vakanın görüldüğü yer başkent Madrid. Söz konusu vakalardan birinin kısa süre önce İngiltere'nin başkenti Londra'dan seyahat ettiği belirtildi. Diğer 3 vakanınsa onunla temas eden aile üyeleri olduğu açıklandı.

Kanada'da ise Güney Ontario'da yaşayan bir çiftte mutant virüs tespit edildi. Herhangi bir seyahat geçmişi ya da yüksek riskli bir teması olmayan çifte yeni türün nasıl bulaştığı henüz bilinmiyor.

Mutant coronavirüse şu ana kadar İngiltere dışında Fransa, Almanya ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu 14 ülkede rastlandı.

14 ülkede görüldü

“B117” varyasyonu İngiltere dışında İspanya, Kanada, İsveç, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Avustralya, Belçika, Japonya, İrlanda, Singapur ve İskoçya'da tespit edildi.

Pfızer/BioNTech aşısı İspanya'ya ulaştı

Bu arada, Pfizer-BioNTech'ten alınan COVID-19 aşılarının ilk bölümü İspanya'ya ulaştı.

İspanya'da ilk aşının Guadalajara kentindeki bir yaşlı bakımevindeki yaşlılara ve çalışanlara yarın yapılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, pazartesiye kadar 350 bin doz geleceğini duyurdu, bu miktarın ilk 3 ayda 4,5 milyon olması öngörülüyor.

İspanya'da şimdiye kadar 1 milyon 854 bin 951 Kovid-19 vakası tespit edildi, salgından dolayı 49 bin 824 kişi hayatını kaybetti.

40'ı aşkın ülkeden İngiltere'ye seyahat kısıtlaması

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeler, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs (COVID-19) varyantının yayılmasıyla ilgili endişeler nedeniyle İngiltere'den gelişleri yasakladı. İngiltere’den yapılan yapılan uçuşlar İspanya,Romanya, Belçika, Suudi Arabistan, Kuveyt, İsviçre, Hindistan ve Hong Kong dahil olmak üzere 40'ı aşkın ülke tarafından askıya alındı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >