Müthiş iddia: Dünyanın sonunu getireceği söylenen Nibiru efsanesi bu sene hortlayacak

Ünlü komplo teorisyeni ve yazar David Meade'e göre, önümüzdeki ekim ayında Nibiru adlı gezegen Dünya'ya çarpacak ve bizi yok edecek.

“Planet X – The 2017 Arrival” (Gezegen X – 2017 Varışı) adlı kitabın yazarı olan David Meade, iki yıldızın birleşmesinden oluşmuş tek bir yıldızın Güney Kutbu yönünden Dünya'ya doğru ilerlediğini düşünüyor. Beraberinde yedi yörüngeli cisimleri de getiren bu yıldızın getirdiği cisimler arasında büyük, mavi ve efsanevi bir gezegen olan Nibiru da var. İşte David Meade'e göre Nibiru Dünya'ya çarparak yaşamın sonunu getirecek.

Meade'in tüm bu söylediklerine dair; yani bir yıldızın ya da sistemin dünyaya yaklaştığına dair herhangi bir bilimsel işaret yok. Ancak Meade'in buna da bir cevabı var. Meade, yaklaşan yıldız sisteminin Dünya'ya yaklaşma açısından dolayı fark edilmesinin zor olacağını ve Güney Amerika'da yeteri kadar yükseklikte yanınızda bir kamerayla uçmadığınız sürece bu sistemi fark etmenin imkansız olduğunu söylüyor.

NASA İNKAR EDİYOR
Meade bu durumla ilgili kitabında bilimsel kanıtlar ortaya koyduğunu da iddia ediyor. Ancak kitabı okuyup yorum yapan araştırmacılar Meade'ın argümanlarının dini bir argüman şeklinde açıklandığını söylüyorlar. Zaten bilim dünyası da Nibiru'nun varlığını inkar ediyor. NASA daha önce Nibiru ile ilgili; "Nibiru ve düzensiz gezegenler hakkındaki diğer hikayeler bir internet aldatmacası." demişti.

Nibiru güneş sistemimizin hemen yanında yer alan ve bazen Planet X olarak bahsedilen bir gezegen. Komplo teorisyenleri, Nibiru'nun yerçekimsel etkisinin yüzlerce yıl önce diğer gezegenlerin yörüngelerini bozduğuna inanıyor. İnternette bu efsaneyle ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >