Mutluluğun sırrı buzdolabınızda

İyi hissetmeye ihtiyaç duyduğunuzda beslenmenize dikkat edin

Günün stresi ve yoğunluğundan sonra iyi hissetmek için çalınmayan kapı kalmaz. Bazen iş çıkışı sineması, bazen mini bir konser iyi gelir. Bazen de bunlara ayıracak vaktiniz olmaz; işte tam da bunun için sizi iyi hissettirecek küçük şeyler devreye girer. İyi hissetmek için bir hobiye ihtiyacınız yok; sadece yediklerinize dikkat edin. Doğru şeyi yemek, sizi mutlu edecek.
B 12, selenyum ve folik asit bakımından zengin yiyecekler tüketmek, daha iyi hissetmemizi sağlıyor.
B 12, selenyum ve folik asit bakımından zengin yiyecekler tüketmek, daha iyi hissetmemizi sağlıyor.
Mutluluğun sırrı çikolatada.
Bunu söylememize çok gerek yoktu sanıyorum; sizce de mutluluk çikolatada. Kalorisi yüzünden yemeye korksanız da, artık elinizi korkak alıştırmanıza gerek yok. Gülümseyin; bitter çikolata yiyebilirsiniz; ancak kakao oranı %70 olmak suretiyle… Bir parça bitter, beyne giden kan akışını güçlendirip enerji ve yükselttiği endorfin seviyesiyle sizi mutlu edecek.
Mutluluğun sırrı çikolatada. Bunu söylememize çok gerek yoktu sanıyorum; sizce de mutluluk çikolatada. Kalorisi yüzünden yemeye korksanız da, artık elinizi korkak alıştırmanıza gerek yok. Gülümseyin; bitter çikolata yiyebilirsiniz; ancak kakao oranı %70 olmak suretiyle… Bir parça bitter, beyne giden kan akışını güçlendirip enerji ve yükselttiği endorfin seviyesiyle sizi mutlu edecek.
Yaşasın kuruyemişler!
Kaju, fındık ve badem, şekerin enerjiye dönüştürülmesinde önemli rol oynar. Aynı zamanda vücuttaki seratonin, yani mutluluk hormonlarını harekete geçirme konusunda harika bir iş çıkarırlar.
Yaşasın kuruyemişler! Kaju, fındık ve badem, şekerin enerjiye dönüştürülmesinde önemli rol oynar. Aynı zamanda vücuttaki seratonin, yani mutluluk hormonlarını harekete geçirme konusunda harika bir iş çıkarırlar.
Kötü zaman dostu kuşkonmaz...
Folik asit ve triptofan bakımından zengin olan bu sebze, kötü hissettiğiniz zamanlarda dostunuz olacak. Yapılan araştırmalarda folik asitin depresyonu önlediği tespit edilmiştir. Antidepresan ilaçarda kullanılan folik asitin yanı sıra, triptofan maddesi mutluluk hormonu salınımını arttırıyor.
Kötü zaman dostu kuşkonmaz... Folik asit ve triptofan bakımından zengin olan bu sebze, kötü hissettiğiniz zamanlarda dostunuz olacak. Yapılan araştırmalarda folik asitin depresyonu önlediği tespit edilmiştir. Antidepresan ilaçarda kullanılan folik asitin yanı sıra, triptofan maddesi mutluluk hormonu salınımını arttırıyor.
Ne varsa yoğurtta var.
Bol kalsiyum içeren süt ve yoğurt, sindirimi hızlandırıp vücudun fit kalmasına yardımcı oluyor.
Ne varsa yoğurtta var. Bol kalsiyum içeren süt ve yoğurt, sindirimi hızlandırıp vücudun fit kalmasına yardımcı oluyor.
Omega 3 depresyona birebir
Somon ve benzeri yağlı balıklar omega 3 ve yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, kalp sağlığını korur ve depresyon yardımcısıdır. Omega 3 bakımından zengin olan diğer besinler; fındık, yapraklı ve koyu yeşil sebzelerdir.
Omega 3 depresyona birebir Somon ve benzeri yağlı balıklar omega 3 ve yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, kalp sağlığını korur ve depresyon yardımcısıdır. Omega 3 bakımından zengin olan diğer besinler; fındık, yapraklı ve koyu yeşil sebzelerdir.
Yeşil yiyin.
Depresyon riskini azaltan folat, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, fındık ve narenciyede bulunur. Sebzeleri zamanında ve taze yemeye özen gösterin.
Yeşil yiyin. Depresyon riskini azaltan folat, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, fındık ve narenciyede bulunur. Sebzeleri zamanında ve taze yemeye özen gösterin.
Bol su için
Su, hücrelerinize besin ve oksijen taşıyarak sizi rahatlatır. Vücut sağlığınız için büyük önem taşıyan su, mutlu olmanız için de büyük yardımcı. Yeterince su tüketimi, gün boyu enerji dolu olmanızı sağlar.
Bol su için Su, hücrelerinize besin ve oksijen taşıyarak sizi rahatlatır. Vücut sağlığınız için büyük önem taşıyan su, mutlu olmanız için de büyük yardımcı. Yeterince su tüketimi, gün boyu enerji dolu olmanızı sağlar.
İyi hissetmek sizin elinizde.
İyi hissetmek sizin elinizde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >