"Mutluluk yanımızdan gelip geçti" repliğiyle defalarca izlenesi efsane film

Ahh nerede o eski filmler klişesini yapacak değiliz. Fakat uzun cümleler kurarak içi boş diyaloglarla bezenmiş, gereksiz gerilimler uyandıran, sevginin ve hakikatin yanından dahi geçmeyen “o” filmlerden siz de sıkıldınız değil mi?

Öyleyse bu filmi anmanın tam zamanıdır… Hele bir de gökyüzü bulutluysa ve Eylül de yaklaşmışsa…

Kırık Bir Aşk Hikayesi, Türk sinemasının en şık ve en ağrıtan filmlerinin başında geliyor. İzlediğiniz yalnızca aşk filmi değil, başlı başına çaresizliğin, kısıtlanmış hayatların ve yalnızlığın filmi. Senaristi Selim İleri, yönetmeni Ömer Kavur; başrolleri ise Kadir İnanır ve Hümeyra paylaşıyor.

Fuat (Kadir İnanır) yılgın, yıkık ve evlenmek üzere biridir. Kasabaya atanan edebiyat öğretmeni Aysel (Hümeyra) ise ne istediğini bilen, acı çekmekten ve yara almaktan korkmayan bir kadındır. Fuat hayata karşı duyduğu tüm isteksizliğe rağmen Hümeyra'ya sarılır. Fuat düğün arifesinde evleneceği kızdan vazgeçmeye çalışır. Ancak bu hiç de kolay değildir.

Film, bireysel sanılan kararlarda toplumun nasıl da etkili olduğunu, toplumsal koşulların ilişkiye verdikleri ve götürdükleri üzerine düşündürüyor izleyenleri… Edebiyattan beslenen naif ve yapmacıklıktan uzak bir filmin hüznü herkese tanıdık gelebilir...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >