Tarih ve sanat müzikle bir araya gelecek

​Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında müzelerde müzik ziyafeti sunulacak.
​Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında müzelerde müzik ziyafeti sunulacak.

Tarih ve sanatı bir araya getirmek için Devlet Opera Balesi müzelerde konser verecek. Müze gezenlere yaşatılacak olan konser ziyafeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında müzelerde müzik ziyafeti sunulacak. Tarihin müzikle içice geçmesini amaçlayan bu proje müze gezenlere ayrı bir tat sunacak.

İlk konser Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gerçekleştirilecek

Tarihin ve Anadolu kültürünün önemli eserlerinin sergilendiği müzelerde düzenlenecek konserlerin ilki, Türkiye'nin önemli tarihi eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Medeniyetler Müzesi.
Medeniyetler Müzesi.
  • Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) sanatçılarının vereceği konser, 30 Ocak Çarşamba günü saat 14.00'te sanatseverlerle buluşacak.

Solistler Sayra Seyhan Geçim, Nihan İnan, Haser Tek ve Kemal Badem, opera eserlerinden aryalar ve zengin Anadolu kültürünün birbirinden farklı türkülerini piyano sanatçısı Yaman Dikener eşliğinde sunacak. Sanatı müzelere taşıyan ADOB, her ay farklı bir müzede konser düzenleyecek, tarih meraklıları için keyifli müzik dinletileri verecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >