Müzik savaşları: 'Apple Music, Spotify'ı geçti'

Apple Music-Spotify rekabetinin ABD cephesinde değişiklik!

Dünyanın en popüler iki müzik platformu olarak gösterilen Apple Music ve Spotify oldukça büyük bir rekabetin tam ortasında yer alıyor. Son yayınlanan istatistikler, ABD'deki abonelik sayısında Apple Music'in aylar sonra Spotify'ı geçtiğini söylüyor...

Apple Music ve Spotify'ın güçlü hegemonyası ile adeta tekele dönüşen çevrimiçi müzik dinleme etkinliği iki şirketin de başarılı hamleleriyle günden güne gelişiyor. Son olarak, The Wall Street Journal tarafından yayınlanan rapora göre, Apple Music ve Spotify arasındaki rekabet daha da derinleşiyor. Rapor, Apple Music'in Amerika Birleşik Devletleri'nde Spotify'dan daha fazla sayıda aboneye sahip olduğunu söylüyor.

Spotify, dünyanın en popüler müzik platformu konumunda yer alıyor.
Spotify, dünyanın en popüler müzik platformu konumunda yer alıyor.

2 milyonluk fark!

ABD'de 26 milyon güncel aboneye sahip olan Spotify, 28 milyon aboneye sahip Apple Music'in hemen arkasında yer alsa da bu ikinciliğin Spotify için üzücü olduğunu söylemek mümkün. Dünya genelinde hemen her istatistikte Apple Music'i geçmeyi başaran şirketin ABD'de ilk kez geri düşmesi, Spotify'ın gelecek politikalarını da yeniden şekillendirebilir.

Apple Music, Apple'ın en büyük yatırımlarından biri olarak değerlendiriliyor.
Apple Music, Apple'ın en büyük yatırımlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Dünya genelinde Spotify önde!

Spotify'ın dünya genelinde 96 milyon abonesi bulunurken Apple Music cephesinde bu sayı 56 milyon. Konuya dair istatistiksel veriler de yayınlayan The Wall Street Journal’ın eklediği dipnot şu şekilde:

  • Apple Music, Spotify’a göre küresel anlamda daha hızlı büyüyor. Spotify’ın büyüme oranı %2 ile %2,3 arasında iken Apple Music’in büyüme oranı %2,4 ile %2,8 arasında seyrediyor. Bu oranlara göre ABD’de ve dünya çapında farklar kapanmaya başladı.”

Apple Music-Spotify rekabetinin nasıl sonuçlanacağını zaman gösterecek...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >