Nadir rastlanan 3 gök olayı aynı gün gerçekleşecek: Kaçırmayın!

3 gök olayı birden aynı gün gerçekleşecek.
3 gök olayı birden aynı gün gerçekleşecek.

4 gün sonra yani 11 Şubat Cumartesi günü Dolunay, Ay tutulması ve Kuyruklu Yıldız geçişi gözlemlenecek.

Astronomlar önümüzdeki cumartesi günü nadir rastlanacak şekilde 3 gök olayının yaşanacağını açıkladılar. Sabah saatlerinde neredeyse her şubat ayında oluşan 'snow moon' dolunayı gözlemlenecek. 'Comet 45P' kuyruklu yıldızı da Dünya'nın yakınından geçecek. Ayrıca Dünya, Güneş ve Ay aynı hizaya gelerek gölgeli Ay tutulması gerçekleşecek.

Daily Mail gazetesinin yer verdiği habere göre, cuma akşamı dolunay oluşacak ve Dünya'nın gölgesi Ay'ın üzerine düşerek 'Gölgeli Ay Tutulması' gerçekleşecek. Bu ay tutulması Batı Asya, Afrika, Avrupa, Grönland ve Amerika'dan gözlemlenebilecek. Türkiye'den de görülebilecek olayda, Ay gece saatlerinde gümüş rengin koyu bir tonuna bürünecek. Tutulma, 11 Şubat günü Türkiye saati ile 03.44'te başlayıp saat 05.55'te son bulacak.

Bu olaydan birkaç saat sonra Yeni yıl kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan Comet 45P, Dünya'ya 12 milyon km yaklaşarak en yakın noktadan geçecek. Bunların dışında bu yılın en önemli ikinci gök olayı ise 26 Şubat'ta gerçekleşecek olan Güneş Tutulması.


Uzun yıllar sonra tekrar Güneş tutulması gerçekleşecek: Kaçırmayın!



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >