NASA, 6.12 milyar kilometreden çekilen fotoğrafı paylaştı

New Horizons
New Horizons

NASA, 2006 yılında uzaya gönderdiği New Horizons ile 6.12 milyar kilometreden çektiği fotoğrafı paylaşarak yeni bir rekor kırdı.

NASA için büyük önem taşıyan New Horizons, Plüton'a uçuş yapan ilk uzay araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Bundan 12 yıl önce uzaya gönderilen ve üç sene önce Plüton'a ulaşan uzay aracı önemli veriler elde edip fotoğraflayarak Dünya'ya göndermeye devam ediyor. New Horizons, son olarak Dünya'ya en uzak mesafeden çekilen bir fotoğrafla tarihe geçti.

NASA'nın New Horizons ile elde ettiği bu fotoğraf, tam olarak 6.12 milyar kilometreden çekildi.
NASA'nın New Horizons ile elde ettiği bu fotoğraf, tam olarak 6.12 milyar kilometreden çekildi.

6.12 milyar kilometreden çekildi!

Geçtiğimiz dönemlerde Voyager 1'in 6.06 milyar kilometreden çektiği Soluk Mavi Nokta isimli fotoğraf rekor kırmıştı. Ancak bu kez rekor 6.12 milyar kilometre seviyesine çıktı. 2012 HZ84 ve 2012 HE85 olarak isimlendirilen nesnelerin fotoğraflarını dünyaya yollayan New Horizons, bu anlamda çok başarılı bir iş ortaya koyarak yeni rekor kırmayı başardı.

Gelecek yılın ilk gününde Kuiper Kuşağı'ndaki 2014 MU69'a doğru yolculuğu devam edecek olan uzay aracının Dünya'ya göndereceği yeni fotoğraflarla gündeme oturması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >