'NASA çalışanıyız' deyip iş adamını dolandırdılar

İki şüpheli dolandırıcılık iddiasıyla yakalandı.
İki şüpheli dolandırıcılık iddiasıyla yakalandı.

Hindistan'da NASA'da çalıştıklarını söyleyerek bir işadamının 213 bin dolarını dolandırmakla suçlanan iki şüpheli yakayı ele verdi.

Hindistan'da Yeni Delhi polisi, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) çalıştıklarını söyleyerek bir işadamının 213 bin dolarını dolandırmakla suçlanan iki şüpheliyi yakalandı.

Yeni Delhi polisi tarafından gazetecilere yapılan açıklamaya göre zanlılar, 'şimşek çarpmış, nadir görülen bir bakır parçası' olarak tanıttıkları bir metal levhayı bir işadamına 213 bin dolara sattı.

Zanlılar ayrıca, söz konusu bakır levhanın, pirinçleri mıknatıs gibi kendisine çekme gibi çeşitli özellikleri olduğunu da da öne sürdü. İddiaya göre zanlılar, işadamını, 'pirinç çeken bakır levhayı' NASA'ya ya da Hindistan Uzay Ajansı'na 5.5 milyar dolara satarak büyük bir kâr elde edebileceğine inandırdı.

Polis, zanlıların kurbanlarını kandırabilmek için 'sıvı mıknatıs' ve demir teller de kullandığını belirtti. Daha önceden her biri 25 bin dolara çok sayıda yılanı 'mucizevi tıbbi nitelikleri' olduğunu iddia ederek satmakla suçlanan iki zanlının, potansiyel mağdurlarına şimşekten elektrik üretmek üzere bir araç üzerinde çalıştıklarını söylediği de açıklandı.

Sosyal medyada alay konusu oldular

Zanlıların Hindistan'ın kuzeyinde yaklaşık 30 kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Şüpheliler söz konusu işadamının polise yaptığı şikayet sonucu önceki gün yakalanarak gözaltına alındı. Polis merkezine getirilen şüpheliler, polis tarafından 'uzay kıyafetleriyle' kameraların önüne çıkarıldı.

Baba ve oğul olduğu söylenen zanlıların fotoğraf ve videoları sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Baba ve oğul olduğu söylenen zanlıların fotoğraf ve videoları sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Zanlıların 'uzay kıyafetli' fotoğrafları çok sayıda Hintli tarafından paylaşıldı. Twitter'da bu fotoğraflara yorum yağdı.

Öte yandan şüpheliler, haklarındaki suçlamalar ve polis tarafından kamuoyu önünde küçük düşürülmeleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >