NASA diyor ki 20 yıl içinde uzaylılara 'merhaba' diyeceğiz

uzaylılar
uzaylılar

Bilim kurgu filmlerinin değişmez senaryolarından bir tanesidir: insanoğlu ile uzaylıların karşılaşması. NASA’nın önde gelen uzmanlarından Dr. Kevin Hand insanlar ile uzaylıların karşılaşmasının an meselesi olduğunu ima eden açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen bir konferansta konuşan NASA'nın önde gelen uzmanlarından Dr. Kevin Hand "İnsanlık tarihinde ilk kez gerçekten dünyanın ötesinde biyolojinin işleyip işlemediğine dair temel soruyu yanıtlamak için görevler oluşturup, dışarı gidebilecek araçlar tasarlayabileceğiz" açıklamasında bulundu.
Hedef 2024!
Bu tezi hakkında tarihte veren Hand, 2024 ila 2025 yıllarında etkili keşif görevleri yapabileceklerinin altını çizdi. Evrenin boyutları hala belirlenemedi. Bilim adamları “sonsuz” boyutta olan evrende 40 milyardan fazla gezegen olduğunu tahmin ediliyor. Fakat bu kadar büyük bir evrende başka bir medeniyetin olup olmadığı bile hala muamma iken, bizlerle bağlantı kurması da sandığımızdan zor ve uzun sürecek yorumları yapılıyordu. Çünkü uzaylıların medeniyeti hala gelişmemiş olabilir veya bizimle iletişim kurmak için kullanacakları dalgaların seyahat mesafesi tahminden daha yavaş olabilir. Ayrıca bu dalgaları insanoğlu fark edememiş de olabilir! Kompleks bir yapıya sahip olan dalgaları çözemediğimiz için insanoğlu = uzaylı iletişimi hala kurulmamış olabilir. Bütün bu olasılıkların yanında gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıktaki dalgalar bile (eğer gönderildiyse) henüz bize ulaşmış değil. Yani bütün bunları bir araya topladığımızda evrenin büyüklüğünü de hesaplarsak, bize doğru ilerleyen bir “merhaba” varsa, hala yolda olma olasılığı yüksek!
Aramızda iletişim bozukluğu var!

NASA ve bilim adamları 1984 yılından bu yana uzayı dinliyor ve bu teknoloji hala çok gelişmiş sayılmaz. Bizim de uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da uzaylılara (varsa) ulaşmadığını söyleyebiliriz.
Bonus: Uzaylılarla insanoğlu’nun yan yana geldiği bir bilim kurgundan sahne:
Yönetmenliğini Steven Spielberg'ün yaptığı filmin senaryosu Melissa Mathison tarafından yazılan 1982 yapımı bilim kurgu filmi E.T. (Özgün adı: E.T. the Extra-Terrestrial), Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı tüm zamanların en iyi 100 ABD filminin yer aldığı AFI's 100 Years... 100 Movies listesi'nde 1998'de 25, 2007'de 24. sırada yer almaktadır. E.T., 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilen yapımlar arasında yer alıyor.

 Filmde dünyayı ziyarete gelen bir grup uzaylının acı tecrübeler sonrası dünyayı terk etmesine rağmen 1 tanesinin dünyada kalması sonrası yaşadıkları anlatılıyor.
Bonus: Uzaylılarla insanoğlu’nun yan yana geldiği bir bilim kurgundan sahne: Yönetmenliğini Steven Spielberg'ün yaptığı filmin senaryosu Melissa Mathison tarafından yazılan 1982 yapımı bilim kurgu filmi E.T. (Özgün adı: E.T. the Extra-Terrestrial), Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı tüm zamanların en iyi 100 ABD filminin yer aldığı AFI's 100 Years... 100 Movies listesi'nde 1998'de 25, 2007'de 24. sırada yer almaktadır. E.T., 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilen yapımlar arasında yer alıyor. Filmde dünyayı ziyarete gelen bir grup uzaylının acı tecrübeler sonrası dünyayı terk etmesine rağmen 1 tanesinin dünyada kalması sonrası yaşadıkları anlatılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >