NASA Dünya dışı yaşamla ilgili tüm sırları açıklayacak: Basın toplantısı 13 Nisan'da

​NASA Dünya dışı yaşamla ilgili tüm sırları açıklayacak: Basın toplantısı 13 Nisan'da
​NASA Dünya dışı yaşamla ilgili tüm sırları açıklayacak: Basın toplantısı 13 Nisan'da

NASA 13 Nisan'da büyük bir basın toplantısı düzenleyerek Dünya dışında keşfettiği yaşam izleri hakkında önemli açıklamalarda bulunacak.

NASA yakın zamanda yaptığı büyük bir keşif hakkında önemli bir basın toplantısı düzenleyecek. Cassini projesinin ekibinden birkaç üyenin katılacağı toplantı, Jüpiter’e en yakın altıncı uydu olan Europa gezegeni hakkındaki önemli bir gelişmeyi öğrenmemizi sağlayacak. Europa, gök bilimcilere göre Güneş Sistemi içerisinde yabancı bir hayat barındırabilme potansiyeline sahip en uygun gezegen olarak dikkati çekiyor.

Uzay Ajansı NASA, Perşembe günü saat 14:00'de (TSİ 23:00) planlanan basın toplantısında, üzerinde okyanus barındıran gezegenler hakkında da bazı sonuçları açıklayacak. Aynı zamanda Cassini uzay aracı ve Hubble Teleskobu’nun ortaya çıkardığı bulgular da bu toplantıda masaya yatırılacak.

Konuyla ilgili NASA web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yeni keşifler 2020'lerde başlatılması planlanan Europa Clipper misyonu ve Dünya’nın ötesinde yaşam arayışı da dahil olmak üzere, gelecekte yapılacak Dünya dışı okyanus araştırmalarının bilinmesine yardımcı olacaktır."

EUROPA NASIL BİR YAPIYA SAHİP?

Dev gezegen Jüpiter'in uydularından birisi olan Europa, yabancı hayatla ilgili olarak güneş sisteminin en ilginç yerlerinden biri. Voyager sondaları galaksi yolunda ilerledikçe, Jüpiter'in en büyük ikinci ayı Europa'nın kırmızı-beyaz buz kütlesi altındaki sıcak ve sıvı bir okyanus barındıracağı yönünde çok sayıda spekülasyon yapılmıştı. Hubble Uzay Teleskobu ile yapılan son gözlemler; suyun bir kısmının, Satürn’ün ayı olan Enceladus'ta gördüğümüz suya benzediğini ortaya çıkardı. Europa, Güneş'ten yaklaşık 500 milyon mil uzaklıkta bulunuyor ve yüzeyinin altında, birçok gök bilimcinin yabancı bir hayatın var olabileceğine inandıkları bir okyanus barındırıyor. Bu okyanusun Dünya'daki tüm su rezervlerinden daha yüksek kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >