NASA, dünyanın 'orman yangını' haritasını oluşturdu!

Orman yangınları
Orman yangınları

NASA, toplamda 700 farklı uyduyla elde ettiği veriler sayesinde dünyanın orman yangını haritasını ortaya çıkardı. Orman yangınlarının ana sebebi iklim değişikliği gibi görülse de aslında farklı etkenler de var. Ayrıntılar haberimizde:

Birçok farklı sebepten ötürü dünya genelinde meydana gelen orman yangınları doğal yaşamı olumsuz etkiliyor. Bunlar arasında elbette yüksek sıcaklık ilk sırada geliyor. Ancak orman yangınını tetikleyen farklı unsurlar da var. Uydular üzerinden dünyadaki iklim değişikliklerini an be an takip eden NASA, paylaştığı yangın haritasıyla birlikte detayları gün yüzüne çıkarıyor.

NASA'nın yayınladığı bu 'yangın haritası' dünya genelinde çıkan yangınların 700 farklı uydudan ölçülmesiyle oluşturuluyor.
NASA'nın yayınladığı bu 'yangın haritası' dünya genelinde çıkan yangınların 700 farklı uydudan ölçülmesiyle oluşturuluyor.

Yangının en önemli sebebi iklim koşulları

Toplamda 700 farklı uydu görüntüsü kullanılarak oluşturulan 'yangın haritası', dünya genelinde en fazla yangının Afrika'da olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Bu bölgedeki yangınların en önemli sebeplerinden biri ise zararlı otların yakılarak imha edilmesi. Bunun yanı sıra Kuzey Amerika ya da Güney Amerika'da çıkan yangınların en önemli sebeplerinden biri ise iklim koşulları.

Dünya genelinde çıkan yangınları an be an aktaran interaktif haritaya buradaki bağlantı üzerinden NASA web sayfasından erişebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >