NASA duyurdu: Mars, ekim ayı boyunca dünyadan görülecek

Mars
Mars

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ekim ayı boyunca Mars’ın dünyaya en yakın konuma geleceği ve bu sayede geceleri dünyadan görüleceğini açıkladı. NASA, 15 yılda bir rastlanan bu gökyüzü olayında Mars’ın dolunayla karıştırabileceğini söyledi.

Kızıl gezegen, ekim ayı boyunca gece görünür olacak ve her akşam gece yarısı civarında gökyüzünde en yüksek konuma yükselecek.

NASA'nın açıklamasına göre, Mars gezegeni her akşam doğuda ve şafaktan önce batıda parlayacak.

Bir daha 2035'te Mars, Dünya'ya yaklaşacak

Kızıl gezegen Dünya'ya en yakın yaklaşımını, 6 Ekim'de gerçekleşecek ve daha önce en son 2003 yılında bu kadar yakın bir mesafeye geldiği ifade edildi.

Mars’ın Dünya’ya bir sonraki yakın konumu ancak 2035 yılında meydana geleceği belirtildi.

  • Mars nedir?
  • Mars, Dünyadan sonra Güneşe en yakın olan dördüncü gezegendir. Mars'ta su vardır; kutup bölgeleri buz ile kaplıdır. Mars dünyadan küçük olup yarıçapı Dünya’nınkinin yaklaşık yarısı kadardır. Hacmi Dünya’nın hacminin % 15’i, kütlesi ise Dünya’nınkinin % 11’i kadardır. Kendi ekseni çevresindeki dolanımı yani 1 Mars günü yaklaşık 24 saat 37 dakika, Güneş çevresindeki dolanımı yani 1 Mars yılı ise 686 gün 9 saat sürer. Üzerinde bir keşif aracının tekerlek izleri olan Mars yüzeyi fotoğrafı
  • Mars yüzeyi
  • İsmini Roma mitolojisindeki sözde savaş tanrısı Mars'tan almıştır. Yüzeyindeki yaygın demir oksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için Kızıl Gezegen de denir. Diğer isimleri Sakıt ve Merih'tir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >